Τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «ανεπιβεβαίωτου δημοσιεύματος» για τις νέες προκλητικές αναφορές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αφορούν τη Συνθήκη της Λωζάνης, σχολίασαν μέσω των social media οι εκπρόσωποι Τύπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. «κάρφωσε» τον κ. Τζανακόπουλο γράφοντας: «Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε, δεν άκουσε, δε διάβασε, τις δηλώσεις Ερντογάν! Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα σοβαρευτείτε...».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρηστίδης​ σε αιχμηρό tweet του δήλωσε: «Από το μεσημέρι όλοι γνωρίζουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητείται η συνθήκη της Λωζανης. Στις 7 το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτάται για τις δηλώσεις Ερντογάν και δεν τις γνωρίζει». «Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας σε αυτή την Κυβέρνηση;»

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για τη Συνθήκη της Λωζάνης είπε ότι δεν σχολιάζει «ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα» και επανέλαβε ότι οι θέσεις της χώρας στο θέμα είναι γνωστές.