Τις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας, καθώς και το μη επιτυχημένο σχέδιο δράσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σχολίασε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με την Σιά Κοσιώνη ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι τον περασμένο Ιούνιο δόθηκαν στην Ελλάδα 70.000.000 ευρώ για την «χειμωνοποίηση» όπως ακριβώς ανέφερε των προσφύγων Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι ο αρμόδιος υπουργός είναι υποχρεωμένος να δώσει απάντηση για το που πήγε το προαναφερθέν ποσό ενώ, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλες ο κ.Μουζάλας είναι έκθετος απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζής έκανε λόγο για 520 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για εθνικά προγράμματα, καθώς και στα 420 εκατ. ευρώ που αφορούν εθνικιστική βοήθεια στον ΟΗΕ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα 47 εκατ ευρώ που έδωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Χατζής αναφέρθηκε και στην απόφαση να αποσταλεί πλοίο του Πολεμικού ναυτικού για να στεγάσει πρόσφυγες που είναι εκτεθειμένοι στην κακοκαιρία, κάνοντας γνωστό ότι η Ε.Ε είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει το εν λόγω πρόγραμμα.