ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Παυλόπουλος εγκαινίασε τη βιβλιοθήκη της Σχολής Καλών Τεχνών

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2017, 14:42 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2017, 14:42
Ο Παυλόπουλος εγκαινίασε τη βιβλιοθήκη της Σχολής Καλών Τεχνών
Facebook Twitter Whatsapp

Την υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη της Σχολής Καλών Τεχνών εγκαινίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη της Σχολής Καλών Τεχνών εγκαινίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για θησαυρούς που στεγάζει εφεξής το νέο κτίριο στην οδό Πειραιώς, μέσα στο χώρο του παλιού εργοστασίου των «Ελληνικών Υφαντηρίων Σικιαρίδη», συνυπάρχοντας σε δημιουργικώς αντιθετική συνομιλία με τα «μελαγχολικά» απομεινάρια του. 

Ύστερα από την εμβληματική «Εθνική Βιβλιοθήκη» στο «Κέντρο Πολιτισμού» του Φαλήρου, μια άλλη βιβλιοθήκη, μικρότερη σε μέγεθος μα απαστράπτουσα σαν κοσμηματοθήκη πολιτισμού, γεννήθηκε εδώ, στον παραδοσιακό χώρο των «Ελληνικών Υφαντηρίων Σικιαρίδη», και πάλι με την ευεργετική συνεισφορά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για την «Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών», βιβλιοθήκη που, χρονικώς, συμπίπτει με την όλη ιστορική διαδρομή της Σχολής αυτής. Με άλλες λέξεις "βίοι παράλληλοι»" και "δρόμοι παράλληλοι" ανάμεσα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Βιβλιοθήκη της». 

«Συγχαίρω, ειλικρινώς, όλους εκείνους που εργάσθηκαν για να βρισκόμαστε σήμερα σ’ αυτό το τόσο άρτιο, από κάθε πλευρά, και αντάξιο της αποστολής του κτίριο. 

«Εκφράζω, για μιάν ακόμη φορά, την ευγνωμοσύνη της Ελληνικής Πολιτείας προς το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», χάρη στην ανεξάντλητη γενναιοδωρία του οποίου η νέα Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών έγινε πραγματικότητα. Και μάλιστα μέσα στην βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τον Τόπο μας και τον Λαό μας. Έτσι η Ελλάδα μπορεί να σεμνύνεται ότι καμιά δυσμενής συγκυρία, έστω και πρωτόγνωρη, δεν μπορεί να διακόψει την μακραίωνη διαδρομή του Πολιτισμού της, πάνω στα θεμέλια του οποίου στηρίζεται το όλο Πολιτισμικό Οικοδόμημα της Ευρώπης και της Δύσης γενικότερα», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο αποτελεί συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.