current views are: 6

30 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση13:04

ΕΡΤ, Χρυσή Αυγή και κοροϊδία

Όταν η καυτή πατάτα πάει από χέρι σε χέρι

Δημοσίευση 13:04’

Όταν η καυτή πατάτα πάει από χέρι σε χέρι

Όταν η καυτή πατάτα πάει από χέρι σε χέρι

Οπότε μεταδίδει η ΕΡΤ την φιέστα της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια και εξανίσταται η «Εφημερίδα των Συντακτών» (και πολύ κόσμος ακόμη…) και απαντάει ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης Διονύσης Τσακνής ως εξής:

«Η ΕΡΤ προσφάτως είχε αποστείλει ερώτημα στο ΕΣΡ σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι να μεταδίδει ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Το ΕΣΡ αποφάσισε – όπως είναι γνωστό σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του συντάκτη του εν λόγω άρθρου – ότι βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί αφ’ ενός την αρχή της αναλογικής ισότητας, αφ’ ετέρου δε, να μη μεταδίδει εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, νομικές έννοιες όμως , που όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, “δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης”.
Ως εκ τούτου, η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει:
1. Οι ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν  θα μεταδίδονται ζωντανά.
2 Συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων  είναι μεταδόσιμο ή όχι.
Για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος.»

Όλα καλά τα λέει ο πρόεδρος, μόνο που ξεχνάει να σημειώσει ότι το ΕΣΡ απέστειλε την σύστασή του στην ΕΡΤ πριν από σαράντα μέρες. Στις είκοσι Δεκεμβρίου για να είμαστε πιο ακριβείς και είναι να αναρωτιέται κανείς αν το μελέτησαν καθόλου το έγγραφο στην Αγία Παρασκευή ή το βάλανε στα «υπόψην» λόγω εορτών και ακολούθως το κατάπιε το σκότος. Εκτός κι αν νόμιζαν ότι δεν θα ξανακάνει ποτέ εκδήλωση η Χρυσή Αυγή και θα τους διευκολύνει δια της απουσίας της…

Υ.Γ.: Για να τελειώνουμε με τις καυτές πατάτες που πετάει ο ένας στον άλλον, η λύση είναι μία: Να πάει στη Βουλή το θέμα, αν θα προβάλει δηλαδή η δημόσια τηλεόραση την Χρυσή Αυγή, και να τελειώνουμε μια και καλή. Να αποκαλυφθούν ρε παιδάκι μου και οι δημοκρατικές ευαισθησίες των βουλευτών, που τώρα διασκεδάζουν με τα πάθη της ΕΡΤ. Και με τις μηνύσεις που οσονούπω θα εισπράξουν τα μέλη της υπό σύσταση επιτροπής.!

 


σχετικα αρθρα