current views are: 6

24 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση11:23

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη στα… γερμανικά!

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη

Δημοσίευση 11:23’

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμη και στα γερμανικά, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη, κατηγορώντας τον ουσιαστικά ότι δεν τοποθετείται δημόσιο επί των πεπραγμένων του Eurogroup, λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου του κόμματός του.

Η γερμανική γλώσσα έχει μια λέξη που είναι αμετάφραστη στα ελληνικά. Λέγεται Fremdschämen και σημαίνει ντροπή για κάτι που κάνει κάποιος άλλος. Εγώ θέλω με αυτή τη γερμανική λέξη να αποδώσω το συναίσθημα που εγώ αισθάνομαι για τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο λίγο πρίν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αισθάνομαι ντροπή γιατί στο τέλος της ημέρας είναι μια στάση αντιπατριωτική και προσέχω τις λέξεις μου“, είπε συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης που πρωταγωνίστησε στα σενάρια καταστροφής γιατί δεν λέει κάτι; Δεν μπορούσε να κάνει μια γραπτή δήλωση να πει μια άποψη; Γιατί δε μιλάει;», αναρωτήθηκε, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε: «η ώρα του πρωθυπουργού είναι ανοιχτή και για τον κ. Μητσοτάκη είμαι εδώ να απαντώ. Ο ίδιος έχει κρυφτεί τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω γιατί, ελπίζω να φανερωθεί και αν πει την άποψή του», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε βάρος ευθύνης μόνοι μας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δίνοντας μάχη να κρατήσουμε τη κοινωνία όρθια σε παράλογες απαιτήσεις και κρινόμαστε γι’ αυτό. Αλλά κρίνεται και η αντιπολίτευση γι’ αυτό. Ο κ. Μητσοτάκης στη πρώτη αξιολόγηση ενώ είχε πει ότι δεν βιάζεται, τον πιέσανε κάποια συμφέροντα και αντί να πάρει θέση σφύριζε αδιάφορα και έλεγε εκλογές να μη κλείσει η αξιολόγηση. Το ίδιο έκανε και τη δεύτερη φορά. 

 


σχετικα αρθρα