Στις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας σχετικά με την αποστολή τρομο-πακέτων στο Βερολίνο, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στο Παρίσι, στην έδρα του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως ο υπουργός Νίκος Τόσκας θα πρέπει να σταθεροποιηθεί στις απόψεις του καθώς στην αρχή διαβεβαίωνε πως δεν εστάλη από τη χώρα μας άλλο πακέτο – βόμβα και στη συνέχεια άλλαξε αυτή την τοποθέτηση. «Η ουσία είναι», συνέχισε ο δημοσιογράφος, «πως ο έλεγχος δεν είναι στα χέρια του κ. Τόσκα και ότι έχει μεγάλο θέμα».

Και αυτό γιατί, όπως είπε ο Τάκης Χατζής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έβαλε σε μεγάλη δοκιμασία τη χώρα, καθώς επέτρεψε επί της ουσίας σε ομάδες αναρχικών να κάνουν εξαγωγή πακέτων με βόμβες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επί της ουσίας άφησε αυτές τις ομάδες να αναστατώσουν όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να εκτεθεί ο ίδιος ανεπανόρθωτα. Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, ο υπουργός είναι αυτός που δίνει τις πολιτικές εντολές στο πως θα δράσει η αστυνομία… Σε κάθε περίπτωση, ο Τάκης Χατζής ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να δει το θέμα.