Θα μπορούσαν να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο. Άλλωστε, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρώτα «αντιμετωπίστηκε» ως «Μητσοτακικός» και εν συνεχεία χαρακτηρίστηκε ως «καραμανλικός». Ο ίδιος είχε υπάρξει, άλλωστε, εκ των θερμότερων υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη στην κούρσα του 2009 για την ηγεσία της Ν.Δ. απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά

Ωστόσο, η συγκυρία έφερε τον Μεϊμαράκη να ηττάται καθαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εσωκομματική κάλπη του 2015, με τις δύο πλευρές να μην έχουν, έκτοτε, βρει το modus operandi. 

Οι πολιτικές διαφορές είναι σημαντικές (ενδεικτικά ο Μεϊμαράκης δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι θέση αντιπροέδρου στη Ν.Δ. έχει ο Αδ. Γεωργιάδης) ενώ από πλευράς ηγετικής ομάδας είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουν τον πρώην Πρόεδρο της Ν.Δ. ως εκφραστή του παλαιού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνεργάτες Μητσοτάκη ζήτησαν, με αφορμή τις δηλώσεις του Ευ. Μεϊμαράκη, τη διαγραφή του, κάτι όμως που δεν έπραξε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα σύννεφα είχαν σωρευτεί στις σχέσεις των δύο μερών και το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τότε, με μία συνάντησή τους, Ιούλιο μήνα, επιχειρήθηκε να δοθεί εικόνα εξομάλυνσης. «Ακόμη και αν στο παρελθόν υπήρξαν κάποια συννεφάκια στις σχέσεις των δύο, δεν υπάρχουν πια. Ο καιρός για τη ΝΔ είναι αίθριος. Η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια, ειδικά σε ώρες μάχης, να μην έχει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πρώτη γραμμή» σημείωναν τότε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. 

Η δεύτερη συνάντησή τους, σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, έρχεται μετά από οκτώ μήνες και πάλι ως αποτέλεσμα μίας επικοινωνιακής έντασης. Σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται απολύτως ενισχυμένος καθώς ήδη έχει επιτύχει την επαναλειτουργία του κόμματος ενώ προηγείται καθαρά σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ, απορρίπτοντας το σενάριο διαγραφής του κ. Μεϊμαράκη, έδειξε ότι επιθυμεί να υπάρξει συμπόρευση. Όμως, και μόνον η συχνότητα των συναντήσεων δείχνει ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια για να διώξουν όντως τα συννεφάκια.  

Τ.Τ.