current views are: 6

20 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:18

Καμμένος: Η περίοδος της ΝΔ υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση

Την δικαίωση της περιόδου διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή τονίζει με σημερινό του άρθρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

Δημοσίευση 10:18’

Την δικαίωση της περιόδου διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή τονίζει με σημερινό του άρθρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

Την δικαίωση της περιόδου διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή τονίζει με σημερινό του άρθρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.Παράλληλα θεωρεί πως οι μετέπειτα ηγεσίες της ΝΔ συνεργάστηκαν με την διαπλοκή και άνοιξαν όπως χαρακτηριστικά τονίζει “την “κερκόπορτα” στους βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ φέρνοντας την ακροδεξιά στη ΝΔ. 

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος με άρθρο στην εφημερίδα “Δημοκρατία” αναφέρει για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή:

“Υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση, με όλα τα λάθη που δικαίως μπορεί να της καταλογίσει κάποιος. Σήμερα, όμως, ουδείς δικαιούται να μιλήσει για δόλο, ακόμα και για τις κυβερνητικές αστοχίες εκείνης της εποχής. Αντίθετα, η συνολική περίοδος της παράταξης υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή σήμερα γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση.

Δικαίωση που φυσικά τρομάζει όλους αυτούς που σήμερα συνεργάζονται με όσους πλήγωσαν την πατρίδα και την παράταξη και, αντί να απολογούνται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη ακριβώς επειδή οι ίδιοι πρόδωσαν αυτόν τον κώδικα αξιών, εξαπολύουν επιθέσεις πολιτικού φαρισαϊσμού”. 

Συνεχίζοντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει:”Tο 2000 είχα την τιμή να συντάξω με εντολή Καραμανλή, ως αξιωματική αντιπολίτευση, την τεκμηρίωση του μεγάλου σκανδάλου των υποβρυχίων, τη στιγμή που αυτό συντελείτο. Όταν τα λεφτά ήταν ακόμα εδώ, δηλαδή. Μίλησα τότε για τον Λιακουνάκο και τους λοιπούς που σήμερα δικάζονται, από το βήμα της Βουλής, με ονοματεπώνυμα.

Δέχτηκα λυσσαλέες επιθέσεις από όλο το σύστημα της διαπλοκής, που συγκάλυψε τη ληστεία του δημόσιου πλούτου επί κυβέρνησης Σημίτη. Μιλάμε για τα ίδια έντυπα που τότε παρουσίαζαν τον Κώστα Καραμανλή ως «Ντόλι» και εμένα ως «συνωμοσιολόγο».

Σήμερα αποδεικνύεται ότι τα κλεμμένα δεν πήγαιναν μόνο στις τσέπες των Τσοχατζόπουλων και των Σμπώκων, αλλά και σε λογαριασμούς μεγαλοεκδοτών που σήμερα διώκονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μεγαλοεκδοτών που σήμερα εμφανίζονται ως η «φωνή της παράταξης», της παράταξης που κατηγορούσαν επί χρόνια, οδηγώντας τον πρώην πρωθυπουργό να μιλήσει για «νταβατζήδες». Κι όμως, ο υιός του εκδότη που πρωτοστάτησε στον πόλεμο κατά του Καραμανλή εξελέγη βουλευτής με τη Ν.Δ. του Σαμαρά!”

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο Πάνος Καμμένος καταφέρεται κατά της Ντόρας Μπακογιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ένας λόγος παραπάνω να έχει αυτή τη συμπλεγματική συμπεριφορά απέναντι στους Ανεξάρτητους Ελληνες η κυρία Μπακογιάννη είναι ότι το δικό της κόμμα αποδοκιμάστηκε έμπρακτα στις εκλογές, ενώ ο ελληνικός λαός έδειξε την εμπιστοσύνη του στους ΑΝ.ΕΛ. σε πέντε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Η κυρία Μπακογιάννη, με τον περίεργο ρόλο στην ιστορική στιγμή του βέτο στο Βουκουρέστι, με τις τεράστιες ευθύνες για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens με τη φυγή βασικών υπόπτων, και άλλοι πολλοί που δεν λειτουργούν ορμώμενοι από την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος, αλλά προσπαθώντας να συγκαλύψουν τους σκελετούς που κρύβουν στις ντουλάπες τους”.

Η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Άμεση ήταν η απάντηση από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε για αυτή ο Καμμένος δήλωσε σε εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Δεν απαντώ στον κ. Καμμένο γιατί του απάντησε ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, ο βουλευτής Σερρών, ο οποίος είναι σίγουρα ένας γνήσιος εκφραστής του “καραμανλισμού”» για να προσθέσει στην συνέχεια:

«Την απάντησή του ο κ. Καμμένος την πήρε, ότι τον πονάει και τον ενοχλεί τον κ. Καμμένο διότι έστησε πάνω στην καπηλεία και τις δικές του εκδοχές του οποιουδήποτε καραμανλισμού μια ολόκληρη λογική. Λυπάμαι για αυτόν» κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας “διαφήμισε” και μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter τον “άτυπο” αυτό “διάλογο” που ξεκίνησε με τα στελέχη της ΝΔ γράγοντας χαρακτηριστικά:

 

 


σχετικα αρθρα