current views are: 5

25 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση17:03

Καρέ – καρέ η εντυπωσιακή γιορτή που διοργάνωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου

Μία ιδιαίτερη γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου διοργάνωσε χτες στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευση 17:03’

Μία ιδιαίτερη γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου διοργάνωσε χτες στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μία ιδιαίτερη γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου διοργάνωσε χτες στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Εκεί υπέγραψε Διακήρυξη με την οποία ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου 2017 «Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα εορτασμού της ελληνικής και της αμερικανικής Δημοκρατίας».

Όπως μεταδίδει το mignatiou.com, περισσότερα από 400 άτομα συμμετείχαν στον φετινό 30ό εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Πλην του προέδρου Τραμπ συμμετείχαν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο Ελληνοαμερικανός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους και οι δύο ομογενείς σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Τζιτζίκος και Τζορτζ Σηφάκης. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και ο πρέσβης στην Ουάσιγκτον Χάρης Λαλάκος εκπροσώπησαν την Ελλάδα, ενώ την Κύπρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης

Με τα λόγια «αγαπώ τους Έλληνες», ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος Τραμπ, υπενθυμίζοντας ότι είναι από τη Νέα Υόρκη και όπου πηγαίνει βλέπει Έλληνες. Εξήρε ιδιαίτερα τον προσωπάρχη του, Ρέινς Πρίμπους, ως τον πλέον επιτυχημένο πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τώρα «εξαιρετικό και σκληρά εργαζόμενο προσωπάρχη» και έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες των ΗΠΑ. Μνημόνευσε επίσης τους συμβούλους του Γιώργο Τζιτζίκο και Γιώργο Σηφάκη. Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τον ιερέα Αλέξανδρο Καρλούτσο για την παρουσία τους στο Λευκό Οίκο για την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου και στην τελετή της ορκωμοσίας του, αλλά και γιατί η Αρχιεπισκοπή τίμησε τους συνεργάτες του Ρέινς Πρίμπους και Γιώργο Τζιτζίκο με το «Μετάλιο του Αγίου Παύλου». 

Υπογράμμισε ότι η αγάπη αυτή για την ελευθερία και τη δημοκρατία δημιούργησε ένα διαρκή δεσμό μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, ο οποίος έχει την καταγωγή του στην Αρχαία Ελλάδα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε και ο βουλευτής Ντάνιελ Γουέμπστερ υποστήριξαν τον αγώνα της Ελλάδας για ανεξαρτησία, που ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας. Ο Γουέμπστερ είχε αποτίσει φόρο τιμής στην Ελλάδα ως λίκνο του πολιτισμού, λέγοντας «εμείς όπως και η υπόλοιπη ανθρωπότητα χρωστάμε πολλά στην Ελλάδα». «Στα χρόνια που έρχονται, δεν γνωρίζουμε τι θα απαιτηθεί για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας, αλλά γνωρίζουμε ότι θα απαιτηθεί πολύ μεγάλο θάρρος από όλους εμάς, το οποίο να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιδείξουμε», είπε.

Σημείωσε ότι αντλώντας έμπνευση από την ιστορία μας και αυτούς πριν από εμάς, θα αρθούμε των περιστάσεων. 


σχετικα αρθρα