ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κατηγορούν τον Χατζημαρκάκη για «κλεμμένο» διδακτορικό

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 20:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατηγορούν τον Χατζημαρκάκη για «κλεμμένο» διδακτορικό
Facebook Twitter Whatsapp
Μετά τον υπουργό Άμυνας και «αγαπημένο παιδί» της Άνκελα Μέρκελ, Τσου Γκούτεμπεργκ που αποκαλύφθηκε ότι το διδακτορικό του, ήταν αποτέλεσμα λογοκλοπής εξαναγκάζοντας τον σε παραίτηση, σειρά έχει ένας «δικός» μας, να δεχτεί τα «πυρά». Ο ευρωβουλευτής του Φιλελευθέρων, ελληνικής καταγωγής Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Μετά τον υπουργό Άμυνας και «αγαπημένο παιδί» της Άνκελα Μέρκελ, Τσου Γκούτεμπεργκ που αποκαλύφθηκε ότι το διδακτορικό του, ήταν αποτέλεσμα λογοκλοπής εξαναγκάζοντας τον σε παραίτηση, σειρά έχει ένας «δικός» μας, να δεχτεί τα «πυρά». Ο ευρωβουλευτής του Φιλελευθέρων, ελληνικής καταγωγής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο Χατζημαρκάκης κατηγορείται από ερευνητές παραποιήσεων και λογοκλοπών, ότι έχει «δανειστεί» το 21,58% της διδακτορικής του διατριβής . Σύμφωνα με την εφημερίδα Ηandelsblatt, που δημοσιεύει την είδηση, ο Ευρωβουλευτής «απάντησε» με την ανάρτηση κειμένου στην ιστοσελίδα του, ότι χρησιμοποίησε στη διατριβή του πάρα πολλές παραπομπές και αυτό όπως λέει, δημιουργεί «χώρο» για αντιγραφή.

Η διατριβή που πραγματευόταν την παγκοσμιοποίηση και τη συνεργασία για την παγκόσμια διακυβέρνηση και το ηλεκτρονικό εμπόριο, αναγνωρίστηκε το 2000 από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης.Πηγή:lifo