ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

O Γιώργος έμαθε τη Σπιναλόγκα από το «Νησί»‏

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2011, 07:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
O Γιώργος έμαθε τη Σπιναλόγκα από το «Νησί»‏
Facebook Twitter Whatsapp
Δεν είναι η ανέλπιστη αναγνωρισιμότητα των ηθοποιών, δεν είναι τα μηχανάκια της ΑGB που τρελάθηκαν, μήτε που οι ιστορίες στο «Νησί» κατάφεραν  να συγκινήσουν  όλη σχεδόν την Ελλάδα, είναι που το σίριαλ έπεισε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι υπάρχει Σπιναλόγκα!
Δεν είναι η ανέλπιστη αναγνωρισιμότητα των ηθοποιών, δεν είναι τα μηχανάκια της ΑGB που τρελάθηκαν, μήτε που οι ιστορίες στο «Νησί» κατάφεραν  να συγκινήσουν  όλη σχεδόν την Ελλάδα, είναι που το σίριαλ έπεισε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι υπάρχει Σπιναλόγκα! Τι να την κάνουν οι συντελεστές του σίριαλ την τηλεοπτική επιτυχία, όταν έχουν άθελά τους συνδράμει στις ιστορικές γνώσεις του πρωθυπουργού μας.  Διότι ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τα greeklish στη Βουλή, το ενίοτε λανθασμένο συντακτικό και τα απανωτά σαρδάμ  απέδειξε ότι πάσχει και σε πολιτιστικές γνώσεις που αφορούν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού λοιπόν  «μέχρι πρότινος η Σπιναλόγκα ήταν ένα εγκαταλειμμένο νησάκι, για το οποίο δεν υπήρχε κανένα τουριστικό ενδιαφέρον»…. Ανέφερε δε ότι έχει γίνει πια επίκεντρο ενδιαφέροντος διεθνώς (προφανώς λόγω του γνωστού τηλεοπτικού σίριαλ) !

 Η αποστροφή αυτή του κ. Παπανδρέου, στην διάρκεια ομιλίας του στους φορείς της Αργολίδας, παρουσία μάλιστα και του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου,  προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Όπως είναι φυσικό, εκτός από τους παρευρισκόμενους αντέδρασαν και οι αρχαιολόγοι που πληροφορήθηκαν την εν λόγω δήλωση.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων επισημαίνει στον πρωθυπουργό: «Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Σπιναλόγκα, παρόλο που δεν είναι προσβάσιμη κατά τους χειμερινούς μήνες, ήταν το 2010 ο τέταρτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας με 249.940 επισκέπτες, ενώ και το 2009 δέχτηκε 226.301 επισκέπτες.

 Πίσω από τις χιλιάδες των επισκεπτών, όμως, υπάρχει επίσης πλήθος συναδέλφων εργαζόμενων στο Υπουργείο Πολιτισμού, που έχουν φροντίσει για την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων -του Ενετικού Κάστρου, των εγκαταστάσεων του οικισμού του 18ου-19ου αιώνα και του Λεπροκομείου- της Σπιναλόγκας, ενός τόπου ιστορικής μνήμης και μαρτυρίου, με χρηματοδότηση μάλιστα από το Β΄ &  Γ΄ Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης».

Φήμες λένε ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει ταξίδι με το κανό του από τη Κρήτη προς την Σπιναλόγκα για να βρει τους λεπρούς…