ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντίθετος ο Φ. Πετσάλνικος στη μείωση συντάξεων ως 1.000 ευρώ

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 13:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αντίθετος ο Φ. Πετσάλνικος στη μείωση συντάξεων ως 1.000 ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp
Την αντίθεσή του στη μείωση των συντάξεων μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω της θέσης του, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι ανήκει στον σκληρό πυρήνα συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου.
Την αντίθεσή του στη μείωση των συντάξεων μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω της θέσης του, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι ανήκει στον σκληρό πυρήνα συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου. Παρόλα αυτά εμφανίζεται να διαφωνεί με την οικονομική πολιτική που εισηγείται ένας άλλος στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
“Αλληλεγγύη σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν συγκεκριμένες κατηγορίες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι με συντάξεις μέχρι 1.000 ευρώ” , είπε στη NET fm ο κ. Πετσάλνικος προσθέτοντας: “Πιστεύω ότι δεν εξηγήσαμε στον κόσμο όσο θα έπρεπε όλη την διάσταση των προβλημάτων και ότι από την κρίση δεν θα βγούμε ως δια μαγείας”

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος σημείωσε ότι “δεν είμαστε σε εποχή που κάποιος μπορεί να ψηφίσει με το μαχαίρι στο λαιμό” υπογραμμίζοντας ότι ¨καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στη χώρα και τον εαυτό του”.
Ο γραμματέας της ΚΟ, έστειλε και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας ότι “δεν μπορεί να παραμείνει αυτιστικό το πολιτικό σύστημα, αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα και πρέπει να ανταποκριθεί”.