ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Γιώργος λέει ότι τη λίστα την σκέφτηκε η ΝΔ

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2011, 17:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Γιώργος λέει ότι τη λίστα την σκέφτηκε η ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεργάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου αναφέρουν ότι ουδέποτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα λίστας αντί σταυρού προτίμησης για την εκλογή των βουλευτών στην επόμενη Βουλή. Αντιθέτως ισχυρίζονται ότι θέμα λίστας έχει ανοίξει ένας ικανός αριθμός βουλευτών της ΝΔ.  
Συνεργάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου αναφέρουν ότι ουδέποτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα λίστας αντί σταυρού προτίμησης για την εκλογή των βουλευτών στην επόμενη Βουλή. Αντιθέτως ισχυρίζονται ότι θέμα λίστας έχει ανοίξει ένας ικανός αριθμός βουλευτών της ΝΔ.   Είναι γεγονός ότι η κατάρτιση νέου εκλογικού νόμου υπήρξε από τα θέματα που εθίγησαν στις πυκνές συνομιλίες που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι επίσης γεγονός ότι για να διεξαχθούν εκλογές με λίστα είναι απαραίτητο να μην έχουν παρέλθει 18 μήνες από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (Όριο που έχει συμπληρωθεί τον περασμένο Απρίλιο...) Επίσης αν οι συνομιλίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είχαν τελεσφορήσει τότε ο χρόνος για να κατατεθεί και ψηφιστεί σχετικό ν/σ θα ήταν επαρκής. Γι αυτούς - και όχι μόνο λόγους - το σενάριο της λίστας φούντωσε σενάρια στρατηγικής για παράταση της παραμονής του κ. Παπανδρέου στην κομματική ηγεσία. 

Σύμφωνα ωστόσο με τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου έχει τεθεί θέμα εκλογικού νόμου στο πλαίσιο της άποψης που από καιρό έχει εκφραστεί για συνολικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Συγκεκριμένα οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, ανέφεραν, σε σχέση με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών και διάφορες φήμες περί των προθέσεων του τέως πρωθυπουργού γ ότι "κανένας δεν έχει το "ΟΚ" του προέδρου για να μιλήσει, εκ μέρους του, δημόσια ή ιδιωτικά" και ετσι τα ρίχνουν στο αντίπαλο και συνεργάτη κόμαμ της ΝΔ.