ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

To e-mail που... συγκίνησε τον Βενιζέλο

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2011, 19:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
To e-mail που... συγκίνησε τον Βενιζέλο
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα e-mail που έλαβε ο κ. Βενιζέλος στάθηκε, μεταξύ άλλων, η αφορμή να επανεξετάσει το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο να μην κόβεται το ρεύμα σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα.
Ένα e-mail που έλαβε ο κ. Βενιζέλος στάθηκε, μεταξύ άλλων, η αφορμή να επανεξετάσει το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο να μην κόβεται το ρεύμα σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Παρασκευή, έλαβε ένα e-mail από μία πολύτεκνη μητέρα η οποία του έγραψε σε ένα απλό μήνυμα ότι: «Είμαι μητέρα 16 παιδιών και πρέπει να πληρώσω το ειδικό τέλος κατανάλωσης».

Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο ίδιος, επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΔΕΗ και ζήτησε: «όχι απλώς να μην εισπραχτεί το τέλος, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι πάγια χορηγία της ΔΕΗ σε μια τέτοια οικογένεια». «Και φυσικά θα την απαλλάξουμε και από το ειδικό τέλος και πρέπει να δούμε και τι άλλα μέτρα θα πάρουμε», πρόσθεσε.  

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ακραίο» το παράδειγμα, ωστόσο τόνισε ότι «είναι ένα καλό παράδειγμα για να πούμε ότι κανείς δεν έχει το πλεονέκτημα της ευαισθησίας σε σχέση με κάποιους που εμφανίζονται να έχουν το μειονέκτημα της σκληρότητας. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, δεν υπάρχουν ευαίσθητοι και λιγότερο ευαίσθητοι, δεν υπάρχουν οπαδοί της ανάπτυξης και οπαδοί της ύφεσης».

Σωστή η πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου, ωστόσο το κατά πόσο η συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται «ακραία» και όχι σύνηθες φαινόμενο πλέον, είναι ένα άλλο ζήτημα...