ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μαθήματα προς την ΕΡΤ και όχι μόνο από την κρατική ραδιοφωνία της Σουηδίας...

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2012, 13:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μαθήματα προς την ΕΡΤ και όχι μόνο από την κρατική ραδιοφωνία της Σουηδίας...
Facebook Twitter Whatsapp
Στην Σουηδία η νοοτροπία των κρατικών αξιωματούχων δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική και υπάρχει ευθιξία που οδηγεί σε παραιτήσεις εάν υπάρξουν υπόνοιες εμπλοκής σε «ανήθικες» δραστηριότητες. Την ίδια ώρα, τα κρατικά μέσα αποδεικνύουν περίτρανα ότι λειτουργούν με πλήρη ανεξαρτησία από την πολιτική ηγεσία, σε αντίθεση με την ΕΡΤ.
Στην Σουηδία η νοοτροπία των κρατικών αξιωματούχων δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική και υπάρχει ευθιξία που οδηγεί σε παραιτήσεις εάν υπάρξουν υπόνοιες εμπλοκής σε «ανήθικες» δραστηριότητες. Την ίδια ώρα, τα κρατικά μέσα αποδεικνύουν περίτρανα ότι λειτουργούν με πλήρη ανεξαρτησία από την πολιτική ηγεσία, σε αντίθεση με την ΕΡΤ. Μία τέτοια είναι και η περίπτωση του υπουργού Άμυνας της σκανδιναβικής χώρας Στεν Τόλγκφορς, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από σκληρή κριτική που δέχθηκε για εμπλοκή του ονόματός του σε οικονομικό σκάνδαλο.

«Αποφάσισα σήμερα να απαλλάξω τον Στεν Τόλγκφορς από τα καθήκοντά του, ύστερα από αίτημά του», δήλωσε ο ο πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφλεντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον παραιτηθέντα υπουργό.

Διευκρίνισε ότι είχε αποφασίσει να παραιτηθεί, αλλά η προσοχή των ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες διευκόλυνε και επέσπευσε τη λήψη της απόφασής του.

Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης που ζητούσε την παραίτησή του και των μμε που ασχολήθηκαν εκτενώς με την υπόθεση μετά την αποκάλυψή της, ο Τόλγκφορς παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το σχέδιο της FOI στη Σαουδική Αραβία και για την εταιρία φάντασμα.

Από διαρροή εγγράφων έγινε γνωστή, από την κρατική ραδιοφωνία της χώρας (SR), η πρόθεση του υπουργού να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής όπλων στη Σαουδική Αραβία, γεγονός όμως που κρατήθηκε κρυφό από τη σουηδική κοινή γνώμη προς αποφυγή αντιδράσεων.

Αυτά να βλέπουμε οι Έλληνες...