ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αθωώθηκε ομόφωνα ο Σπήλιος Λιβανός

Δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2013, 14:27 / Ανανεώθηκε 13 Σεπτεμβρίου 2013, 17:39
Αθωώθηκε ομόφωνα ο Σπήλιος Λιβανός
Facebook Twitter Whatsapp

Ομόφωνα αθώος με σχετική απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα κρίθηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ. κ. Σπήλιος Λιβανός, σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.        

Ομόφωνα αθώος με σχετική απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα κρίθηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Σπήλιος Λιβανός, σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.                     

Ο κ. Λιβανός είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2010.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε δόλος απόκρυψης, καθώς το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του πρώην βουλευτή ήταν καταγεγραμμένο  σε όλες τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», τόσο των προηγούμενων, όσο και των επόμενων ετών.

Σημαντικά στοιχεία του σκεπτικού της απόφασης του δικαστηρίου, αποτέλεσαν ότι η σχετική σελίδα με τις τραπεζικές καταθέσεις ήταν παντελώς ασυμπλήρωτη και όχι ανακριβής ή ελλιπής, ότι η επίδικη δήλωση περιουσιακής κατάστασης δεν συμπληρώθηκε από τον ίδιο τον πρώην βουλευτή, αλλά από στενούς και έμπιστους συνεργάτες του, οι οποίοι παρέλειψαν να συμπληρώσουν εντελώς τη σχετική σελίδα και τέλος ότι αμέσως μόλις ο κ. Λιβανός ενημερώθηκε από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την παράλειψη, έσπευσε να συμπληρώσει αυτήν επακριβώς, προσκομίζοντας το σύνολο των απαραίτητων παραστατικών.