ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα «γυρίζει» για τις ομαδικές απολύσεις ο Κεγκέρογλου

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2013, 09:00 / Ανανεώθηκε 21 Νοεμβρίου 2013, 09:17
Τα «γυρίζει» για τις ομαδικές απολύσεις ο Κεγκέρογλου
Facebook Twitter Whatsapp

Αντίθετος ως προς το θέμα των ομαδικών απολύσεων εμφανίστηκε σήμερα στο MEGA ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων πως η προστασία των εργαζομένων από ομαδικές απολύσεις είναι αναγκαία και πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης το όριο των ομαδικών απολύσεων.

Αντίθετος στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων εμφανίστηκε σήμερα στο MEGA ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων πως η προστασία των εργαζομένων από ομαδικές απολύσεις είναι αναγκαία και πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης το όριο των ομαδικών απολύσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα καθώς ο ίδιος ο υφυπουργός είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό πως «η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο», προαναγγέλοντας με τον τρόπο αυτό αλλαγές στο θέμα του ορίου των απολύσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «Το Βήμα», απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Μπόλαρη, ο κ. Κεγκέρογλου είχε ανακοινώσει ότι μέσα στο Νοέμβριο το Διεθνές Γραφείο Εργασίας παραδίδει τη μελέτη του για το ζήτημα και η κυβέρνηση θα εξετάσει ποιες μεταβολές είναι αναγκαίες.

«Δυστυχώς, η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Σήμερα πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρεία, διότι είτε ένας εργοδότης αυθαίρετα αποφασίζει να σταματήσει τη δραστηριότητα της επιχείρησής του, είτε πράγματι δεν αντέχει να τη λειτουργήσει» είχε επισημάνει ο υφυπουργός Εργασίας.

Απορίας άξιο, βέβαια, είναι πού οφείλεται αυτή η αλλαγή στάσης του υφυπουργού και εάν η έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τον αναγκάσει να... αυτοδιαψευστεί ξανά.

Γ.Κ