ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρέπει να δώσει εξηγήσεις η ΔΕΗ, πριν το ηλεκτροσόκ...

Δημοσίευση 8 Ιανουαρίου 2014, 14:44 / Ανανεώθηκε 8 Ιανουαρίου 2014, 14:41
Πρέπει να δώσει εξηγήσεις η ΔΕΗ, πριν το ηλεκτροσόκ...
Facebook Twitter Whatsapp

Μας έχουν βραχυκυκλώσει πλήρως η ΔΕΗ και τα μέτρα κατά της αιθαλομίχλης. Όλοι οι καταναλωτές και πολύ περισσότερο αυτοί του κοινωνικού τιμολογίου φοβούνται ότι θα υποστούν “ηλεκτροσόκ” στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό. Και όχι αδικαιολόγητα.

Μας έχουν βραχυκυκλώσει πλήρως η ΔΕΗ και τα μέτρα κατά της αιθαλομίχλης.

Όλοι οι καταναλωτές και πολύ περισσότερο αυτοί του κοινωνικού τιμολογίου φοβούνται ότι θα υποστούν «ηλεκτροσόκ» στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Και όχι αδικαιολόγητα.

Υποστηρίζεται ότι τις ημέρες της αιθαλομίχλης θα υπάρχει στις συγκεκριμένες περιοχές μία μείωση του κόστους κατανάλωσης ρεύματος έως 70%(!). Ακούστηκε πολύ ευχάριστα από τους καταναλωτές και ιδιαίτερα από τους οικονομικά ευπαθείς.

Αλλά τεχνικά στέκει αυτό που λέγεται;

Οι καταμετρητές της ΔΕΗ καταγράφουν τη συνολική κατανάλωση ρεύματος χωρίς να την αντιστοιχούν σε ημερομηνίες. Πως λοιπόν η ΔΕΗ θα εντοπίζει τις ημέρες που υπήρχε η αιθαλομίχλη και τη συγκεκριμένη κατανάλωση ώστε να κάνει μείωση 70% ή να μην χρεώνει καθόλου το συγκεκριμένο διάστημα τους ευπαθείς οικονομικά καταναλωτές ;

Μήπως θα εντοπίζει τη μέση ημερήσια κατανάλωση και θα αφαιρεί την αντίστοιχη ποσότητα;

Μέγα λάθος, αφού τις συγκεκριμένες μέρες της αιθαλομίχλης υπάρχει η προτροπή προς τους καταναλωτές να ...μην λυπούνται το ρεύμα και να ανάβουν ηλεκτρικές σόμπες και τα αιρ- κοντίσιον.

Και ο άμοιρος ο καταναλωτής θα το πράττει με αποτέλεσμα ο καταμετρητής να γράφει KW σαν τρελό...

Το άλλο οξύμωρο είναι ότι οι εκπτώσεις αυτές θα γίνονται στα νοικοκυριά που έχουν τετράμηνη κατανάλωση μέχρι 2000 KW. Το νούμερο αυτό επιτυγχάνεται με οικονομία κατανάλωσης ρεύματος. Αν μπουν μπροστά οι ηλεκτρικές θερμάστρες θα ξεπεραστούν κατά πολύ οι 2000KW.

Οπότε η έκπτωση δεν θα ισχύει για κανέναν...

Γ.Κοκ.