ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Παπανδρέου προκαλεί τον Βενιζέλο

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2014, 07:28 / Ανανεώθηκε 29 Μαΐου 2014, 07:28
Ο Παπανδρέου προκαλεί τον Βενιζέλο
Facebook Twitter Whatsapp

Κοινή εκτίμηση όλων είναι πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν ήταν ευνοϊκά για τα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου. 

Κοινή εκτίμηση όλων είναι πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν ήταν ευνοϊκά για τα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου. 

Η «Ελιά», την οποία ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά πολέμησε πήγε σχετικά καλά, αντίθετα η ΔΗΜΑΡ στην οποία βρήκαν στέγη στελέχη παπανδρεϊκού χρώματος πήγε τραγικά. 

Πολλά στελέχη του περιβάλλοντος του Ευάγγελου Βενιζέλου χαριτολογώντας λένε «Ο,τι πίανει ο Γιώργος θησαυρός γίνεται». 

Στη Χαριλάου Τρικούπη με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Βλέπουν πως ο,τι είχε διοχετευτεί ως σενάριο με βάση κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές δεν βγήκε , όμως φαίνεται πως ο κος Παπανδρέου έχει στρατηγική. 

Στις αναλύσεις τους δεν ξεπερνούν πως ο κος Παπανδρέου δεν έχει δώσει ούτε μια συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης. Περιμένουν πως ο κος Παπανδρέου θα κάνει κινήσεις . Στο περιβάλλον του υπάρχουν στελέχη που βλέπουν θετικά μια μελλοντική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. 

Επί του παρόντος ο κος Βενιζέλος έχει αποφασίσει την ήπια προσέγγιση στο πρόβλημα Παπανδρέου. Δεν συγκρούεται με τον πρώην πρωθυπουργό. Η αλήθεια βεβαίως είναι και πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του. 

Όμως πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως ο κος Παπανδρέου θα πριονίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο με στόχο να αποκλείσει κάθε πιθανότητα ανάνηψης του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία Βενιζέλου. 

Συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου έχουν εισηγηθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό αν κάνει κίνηση που θα προκαλέσει. 

Ουδείς γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ μια τέτοια εξέλιξη, καθώς δεν αποκλείεται αν διαγραφεί ο κος Παπανδρέου να τον ακολουθήσουν οικειοθελώς κάποιοι βουλευτές. 

Το τοπίο στη Χαριλάου Τρικούπη είναι αβέβαιο και μπορεί να σκεπαστεί μόνο από τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Ο.Α