ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Σύνοδος Κορυφής σε «κλικ» (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2014, 17:54 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2014, 17:54
Η Σύνοδος Κορυφής σε «κλικ» (Εκτενές φωτορεπορτάζ)
Facebook Twitter Whatsapp

Απ' όλα είχε η διήμερη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απ' όλα είχε η διήμερη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής βρέθηκαν η ανάπτυξη και η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, η κλιματική αλλαγή, ο ιός Έμπολα, η ουκρανική κρίση, καθώς και η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ο έλληνας πρωθυπουργός, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε συναντήσεις με αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες, ενώ έθεσε και τους όρους για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα μετά το μνημόνιο.

Ωστόσο, αν και σε αυτή τη Σύνοδο συμμετείχε για πρώτη φορά ανεπισήμως ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ήταν η τελευταία συμμετοχή του προέδρου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την παράσταση έκλεψε μια ανθρώπινη στιγμή, με πρωταγωνιστή τον Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Με έναν πολύ όμορφο τρόπο, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «έσπασε» το πρωτόκολλο και στην καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία με όλους τους ηγέτες, συμπεριέλαβε και τα έξι εγγόνια του.

Οι υπόλοιποι ηγέτες της ΕΕ έκαναν δεκτή με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη κίνηση και έσπευσαν να δουν από κοντά τα εγγόνια του Ρομπάι.

Μάλιστα, και ο Αντώνης Σαμαράς, υποδέχτηκε τα μικρά παιδιά με μεγάλη χαρά.