ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιατί ο Βενιζέλος δεν μπορεί να στριμώξει τον Παπανδρέου

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2014, 10:13 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2014, 10:13
Γιατί ο Βενιζέλος δεν μπορεί να στριμώξει τον Παπανδρέου
Facebook Twitter Whatsapp

Το ερώτημα με το οποίο ασχολήθηκαν όλοι στο ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες ήταν αν το Σαββατοκύριακο, που θα συνεδριάσει η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα εμφανιστεί ή όχι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το ερώτημα με το οποίο ασχολήθηκαν όλοι στο ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες ήταν αν το Σαββατοκύριακο, που θα συνεδριάσει η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα εμφανιστεί ή όχι ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Τελικά ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα πάει στη συνδιάσκεψη καθώς θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου και έχει προγραμματίσει διάλεξη. 

Όχι ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καίγεται κιόλας, αλλά λόγω της εύθραυστης κυβερνητικής ισορροπίας θέλουν να ξέρουν «που το πάει ο Γιώργος». 

Βασικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα είχε, κατά πάσα πιθανότητα,  πρόβλημα ακόμα και αν αποχωρούσε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Μάλλον θα τον εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο. Αυτό που πραγματικά ανησυχεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ο θεωρητικά πάντα υπαρκτός κίνδυνος να ρίξει ο Γ. Παπανδρέου την κυβέρνηση.

Πόσο πιθανό το θεωρούν αυτό Βενιζέλος και Σαμαράς;  Ελάχιστα πιθανό, και από πλευράς βούλησης αλλά και δυνατότητας,  δεν μπορούν  όμως να μην λαμβάνουν υπόψη την αναιμική πλειοψηφία της κυβέρνησης που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή και το γεγονός ότι ο Γ.Παπανδρέου πέρα από τη δική του ψήφο, μπορεί να επηρεάζει δυο τρεις ακόμα.  

Και βεβαίως, εκεί που τον χρειάζονται  οπωσδήποτε -για αυτό και ο Βενιζέλος δεν σκοπεύει να τον στριμώξει ιδιαίτερα για την ώρα- είναι στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής, όπου ακόμα και  η μία, η δική του ψήφος είναι πολύτιμη και αν χανόταν, το γεγονός αυτό θα μπορούσε να παίξει ακόμα και καθοριστικό ρόλο, αν τα φέρουν έτσι οι συνθήκες. Και κανείς δεν ξέρει ακόμα πως θα τα φέρουν. 

Β.Σ