ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Παπανδρέου επιμένει για το δημοψήφισμα

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2014, 14:34 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2014, 14:39
Ο Παπανδρέου επιμένει για το δημοψήφισμα
Facebook Twitter Whatsapp

Επιμένει σθεναρά ο Γιώργος Παπανδρέου, με σημερινή του δήλωση για τα πολιτικά δρώμενα, στην επιλογή του να θέσει θέμα δημοψηφίσματος για την δανειακή σύμβαση όταν ήταν πρωθυπουργός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμένει σθεναρά ο Γιώργος Παπανδρέου, με σημερινή του δήλωση επιστροφής στα πολιτικά δρώμενα, στην επιλογή του να θέσει θέμα δημοψηφίσματος για την δανειακή σύμβαση όταν ήταν πρωθυπουργός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Το 2011, με την πρόταση για δημοψήφισμα και μάλιστα, σε αντίθεση με ό,τι σήμερα συμβαίνει, επί ειλημμένης απόφασης, συγκεκριμένης και σαφούς, απόφασης που έφερνε χρήματα στη χώρα και συνέβαλε στην ουσιαστική και αποτελεσματική περικοπή και αναδιάρθρωση του χρέους, απόφαση που επετεύχθη με την συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης-27ης Οκτωβρίου του 2011 και έδινε προοπτική στη χώρα, ξεσκεπάσαμε την υποκρισία πολλών και επιβάλλαμε τελικά συναίνεση, που εκφράστηκε με την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας».

Όπως προσθέτει, «Στα τέλη του 2011, οι πολίτες θα καλούνταν να δώσουν αυθεντική απάντηση σε πραγματικά διακυβεύματα και πραγματικά δεδομένα. Ένα χειροπιαστό πρόγραμμα, που προέβλεπε και την τεράστια δανειοδότηση της χώρας μας και το μεγαλύτερο ιστορικά κούρεμα χρέους που έγινε ποτέ.

Σήμερα, καλείται η Βουλή να δώσει διέξοδο, που όμως και οι δύο πλευρές με τη στάση τους υπονομεύουν. Και οι πολίτες, θα κληθούν, αν χρειαστεί, να επιλέξουν μια από τις δύο πολιτικές επιλογές, που και οι δύο – τόσο «συγκρουόμενες» μα τόσο ίδιες, ευθύνονται για το αδιέξοδο».