ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιστολή ΝΔ στο ΕΣΡ για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας

Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2015, 21:46 / Ανανεώθηκε 3 Ιανουαρίου 2015, 21:46
Επιστολή ΝΔ στο ΕΣΡ για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή στο ΕΣΡ έστειλε η ΝΔ καταγγέλλοντας παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

Η Νέα Δημοκρατία, δια της Εκπροσώπου Τύπου,  Μαρίας Σπυράκη, απέστειλε επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, με την οποία διαμαρτύρεται για τη χθεσινή εκπομπή Kontra 24 (2/1/2015) του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, στην οποία παραβιάστηκαν κατάφορα οι κανόνες πολιτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ζητείται η ανάληψη των αναγκαίων μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Ολόκληρη η επιστολή της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη:

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2015

Προς:

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Kontra», στην εκπομπή «Kontra 24», με παρουσιαστή το δημοσιογράφο κ. Αιμίλιο Λιάτσο, που μεταδόθηκε χθες τα μεσάνυχτα, παρουσίασε δημοσκόπηση του Νοεμβρίου 2014, υποστηρίζοντας ότι δημοσιεύεται σε σημερινό φύλλο εβδομαδιαίας εφημερίδας, στοιχείο που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα. 

Σε ειδική εκπομπή, με σχολιαστές πολιτικούς και δημοσιογράφους, η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε ως νέα και οι συμμετέχοντες εκλήθησαν να τοποθετηθούν επί παραπλανητικών δεδομένων.

Πρόκειται για κραυγαλέα διαστρέβλωση της πραγματικότητας που στόχο είχε την παραπληροφόρηση και τον επηρεασμό των πολιτών σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του επικεφαλής της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσκοπήσεων (Metron Analysis) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με δεδομένο ότι το γεγονός αυτό παραβιάζει κατάφορα κάθε κανόνα πολιτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, με δεδομένο ότι η δημοσιοποίηση ανύπαρκτων μετρήσεων που στόχο έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, τιμωρείται εκ του Νόμου, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.