ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανέβηκε το «θερμόμετρο» στη συνάντηση Τσίπρα - Σούλτς

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2015, 18:52 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2015, 20:08
Ανέβηκε το «θερμόμετρο» στη συνάντηση Τσίπρα - Σούλτς
Facebook Twitter Whatsapp

Θετικός ο απόηχος της πρώτης συνάντησης που είχαν στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με τον Μάρτιν Σούλτς. 

Θετικός ο απόηχος της πρώτης συνάντησης που είχαν στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με τον Μάρτιν Σούλτς. Αν και, όπως καταλάβαμε, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το βάπτισμα του πυρός με «διαφωνίες» πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου.

Συμφώνησαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, διαφώνησαν κάπου αλλού. Συμφώνησαν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ίσως όμως να χρειάστηκε χρόνος για να συμφωνήσουν στην «αποτίναξη» των μονομερών ενεργειών. 

Από τις δηλώσεις του Μάρτιν Σούλτς διαφάνηκε η δημοκρατία που τον διακρίνει, καθώς τόνισε ότι «φυσικά θα υπάρξουν και διαφωνίες». Αλλά... άφησε να εννοηθεί ότι σε άλλους τομείς τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα.

«Σε πολλές συζητήσεις έχει προηγηθεί διαφωνία και μετά στη συνέντευξη Τύπου λέμε ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική». Σήμερα συζητήσαμε ουσιαστικά, συμφωνήσαμε σε κάποια θέματα και υπάρχουν κάποια άλλα που θα τα δούμε στο μέλλον» είπε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και συμπλήρωσε:

«Φυσικά θα υπάρξουν διαφωνίες, όπως και σήμερα το βιώσαμε, αλλά το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα έχει την πρόθεση να συζητήσει. Είμαι ευγνώμων γιατί ήταν συζήτηση ανάμεσα σε πολιτικούς που συνηθίζουν να μιλούν ειλικρινά».

Ωστόσο, ο Μάρτιν Σούλτς εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαν με τον κ. Τσίπρα, υπογραμμίζοντας την ειλικρίνεια των θετικών δηλώσεων. 

«Είχαμε συζήτηση δύο ωρών, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δεσμοί με την Ε. Ε. Σπάνια κατά τη θητεία μου αισθάνθηκα να έχουμε συζητήσει τόσο στενά, με ειλικρίνεια και να έχουμε μπει στην ουσία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σούλτς, εμφανώς ικανοποιημένος από την επαφή που είχε με τον κ. Τσίπρα

Μ.Π.