ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πάγκαλος: Φασιστική η περί δημοψηφίσματος προσέγγιση του Τσίπρα

Δημοσίευση 28 Απριλίου 2015, 15:49 / Ανανεώθηκε 28 Απριλίου 2015, 16:42
Πάγκαλος: Φασιστική η περί δημοψηφίσματος προσέγγιση του Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

«Εγώ ενοχλήθηκα πολύ εκεί που ο κ. Τσίπρας απείλησε με δημοψήφισμα και δεν απείλησε μόνο εμάς, απείλησε και την Ευρώπη», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Εγώ ενοχλήθηκα πολύ εκεί που ο κ. Τσίπρας απείλησε με δημοψήφισμα και δεν απείλησε μόνο εμάς, απείλησε και την Ευρώπη», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», ο κ. Πάγκαλος σημείωσε:

Τα επιχειρήματά του δεν με ενδιαφέρουν, γιατί είναι τα κλασικά επιχειρήματα ενός φασίστα, ο οποίος θέλει να αλλοιώσει τους θεσμούς. Ναι, λέω ότι η περί δημοψηφίσματος προσέγγιση, είναι φασιστική. Διότι ο κ. Τσίπρας θρασύτατα και αναιδέστατα μιλάει για την πλειοψηφία τη λαϊκή, η οποία τον στηρίζει. Δεν είναι αληθές, η πλειοψηφία του είναι μια πλειοψηφία του 30% και η πλειοψηφία του στη Βουλή οφείλεται σε μια περίεργη συμμαχία, την οποία έχει κάνει με ένα ακροδεξιό, εθνικιστικό και λαϊκιστικό κόμμα, τους Ελεύθερους Έλληνες (ενν. Ανεξάρτητους Έλληνες).

«Αυτό το τερατούργημα στηρίζεται στην εξουσία, απειλώντας και εκβιάζοντας τον λαό και το άκρον άωτον του εκβιασμού, τώρα που σιγά σιγά το ένα μετά το άλλο τα πέπλα τους πέφτουν και φαίνεται η γύμνια τους, φτάνει με την ιδέα αυτή του δημοψηφίσματος», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

Σήμερα το μεσημέρι, σε όλες τις πρωτεύουσες, αποφασίζεται να μην υπογραφεί τίποτα πλέον με τον Τσίπρα. Γιατί η λέξη δημοψήφισμα - το είπα αυτό στο Γιώργο Παπανδρέου, δεν με άκουσε, ήταν πολύ αργά εξάλλου, γιατί δεν με είχε ρωτήσει πριν - στην Ε.Ε. είναι χοντρή λέξη. Αν πράγματι εννοεί ότι θα υπογράψει πρώτα και θα το θέσει σε δημοψήφισμα, δεν θα υπογράψει κανείς μαζί του και είναι πολύ απλό. Δεν θα έχει καμία συμφωνία να υποβάλλει στον ελληνικό λαό και αυτό ίσως επιδιώκει, να ρίξει τον μουντζούρη στους άλλους. Αν όμως υπογράψουμε και το φέρει μπροστά στον ελληνικό λαό και όλα αυτά τα απίστευτα και πρωτοφανή τα οποία εξαγγέλλει γίνουν, γιατί δεν έχει ιδέα το παιδί, κατά πάσα πιθανότατα, και αυτό ίσως να τον απαλλάσσει, τότε αυτό το δημοψήφισμα είναι απαράδεκτο. Γιατί δεν μπορείς να θέτεις στο λαό το δίλημμα «θέλεις να είσαι πλούσιος, υγιής και υπερήφανος ή ξεφτιλισμένος, άρρωστος και φτωχός.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μπροστά σε αυτή τη φασιστικής εμπνεύσεως πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα να παραβιάσει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και να μας βάλει μπροστά σε ερωτήματα, τα οποία δεν απαντώνται, πρέπει να κηρύξουν αποχή και να οργανώσουν την αποπομπή της κυβέρνησης. Να πάνε στους δρόμους!  Τόσα χρόνια δεν έλεγε ο Τσίπρας «εμείς θα κερδίσουμε την εξουσία στους δρόμους με αγώνες»;  Στους δρόμους με αγώνες θα υπερασπίσουμε την δημοκρατία μας και θα αποβάλλουμε αυτούς τους κόκκινους και μαύρους φασίστες, οι οποίοι έχουν καπηλευθεί την εξουσία», κατέληξε.