ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βαλαβάνη: Τώρα μαθαίνω να φτιάχνω φορολογική δήλωση!

Δημοσίευση 29 Απριλίου 2015, 13:29 / Ανανεώθηκε 29 Απριλίου 2015, 17:12
Βαλαβάνη: Τώρα μαθαίνω να φτιάχνω φορολογική δήλωση!
Facebook Twitter Whatsapp

«Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου και τα μαθαίνω τώρα», αποκάλυψε η Νάντια Βαλαβάνη.

«Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου και τα μαθαίνω τώρα», αποκάλυψε η Νάντια Βαλαβάνη.

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνη για τα φορολογικά θέματα, άφησε άφωνους τους βουλευτές δηλώνοντας ότι το αντικείμενο των σπουδών της δεν έχει σχέση με ζητήματα φορολογίας.

Παράλληλα, είπε πως τώρα μαθαίνει τον Κώδικα Φορολογίας!

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στη δήλωση της κυρίας Βαλαβάνη δήλωσε ότι του προκαλεί θλίψη η εικόνα της κυβέρνησης «να έρχεται η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός επί της φορολογίας και να μας λέει ότι είναι άσχετη του αντικειμένου. 

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε:

Δυο χρόνια ζητούσατε επιμόνως εκλογές για μια νέα πολιτική και ετοιμαζόσασταν να αναλάβετε την εξουσία κι εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει και την ευθύνη, σε έναν άσχετο κατ' ομολογίαν του άνθρωπο τη φορολογική πολιτική. Αυτό δείχνει το μέγεθος της επιπολαιότητας με την οποία προετοιμαζόστασταν. Σήμερα βλέπουμε την ομολογία μιας υπουργού, συμπαθής κατα τ' άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημα προσωπικό μαζί της, αλλά η σημερινή της ομολογία μου προκαλεί θλίψη και ανησυχία. 

Στη συνέχεια, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στον κ. Βαρβιτσιώτη, τόνισε:

Μετά τους δύο συναδέλφους που ευχαρίστησα στο πρώτο μέρος θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Βαρβιτσιώτη επειδή με αποκάλεσε κατ’ ομολογία μου μάλιστα- οπότε είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικό- άσχετη, και τον πρωθυπουργό που πήρε την ευθύνη να με προτείνει για τη θέση αυτή λίγο πολύ ανεύθυνο. 

«Θα ήθελα να του πω επειδή προερχόμαστε από δύο διαφορετικά ιδεολογικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία και ο καθένας μας είναι φορέας μια εντελώς διαφορετικής κουλτούρας ότι στα νιάτα μου και δεν έχω αλλάξει γνώμη σε αυτό υποστηρίζαμε ότι θέλουμε να επιφέρουμε τέτοιες ριζικές κοινωνικές αλλαγές ώστε να γίνει τόσο απλή η πράξη της κυβέρνησης ώστε να μπορεί να είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου μια μαγείρισσα η οποία δεν έχει κανένα άλλο προσόν, πέρα από το ότι είναι μαγείρισσα συν φυσικά έντιμος άνθρωπος με κοινή λογική κι όλα τα άλλα που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς», υπογράμμισε η κυρία Βαλαβάνη και πρόσθεσε:

Αυτό που είπα εγώ ότι δεν είμαι δικηγόρος ειδικευμένη στα φορολογικά και θα σας πουν οι δικηγόροι που δεν έχουν σχέση με τα φορολογικά ότι δεν αρκεί να είσαι δικηγόρος για να σκαμπάζεις διότι τα φορολογικά είναι ένας πραγματικός λαβύρινθος, από τους πιο δύσκολους τομείς. Είμαι οικονομολόγος ο τομέας μου είναι η  μακροοικονομία και αυτό που καλούμαι να κάνω από αυτή τη θέση στην οποία πριν από εμένα έκατσαν άνθρωποι που μπορεί να ήξεραν πολύ περισσότερα από φορολογία απ΄ότι ξέρω εγώ αλλά λίγο υπηρετώντας μια συλλογική πολιτική κυβερνήσεων οδήγησαν τη χώρα σε μια τέτοια κατάσταση απελπισίας ώστε ο καθημερινός άνθρωπος να μένει εγκλωβισμένος… Για να οδηγηθούμε σε μια άλλη κατάσταση χρειάζονται κάποια πράγματα τα οποία είναι πιο βασικά κατά τη γνώμη μου. Και πού τα σπούδασα όλα αυτά; Δεν τα σπούδασα στο οικονομικό πανεπιστήμιο απ' όπου είναι το πτυχίο μου. Αυτά τα σπούδασα στο ότι πάνω από 40 χρόνια ανήκω σε αυτό που εμείς λέμε εργατικό και λαϊκό κίνημα.