ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Έκανε παφ η λάμπα!»

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2015, 15:43 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2015, 15:43
«Έκανε παφ η λάμπα!»
Facebook Twitter Whatsapp

Στο δελτίο του Mega άφησαν τις ανιαρές αναλύσεις και τα βαρετά σχόλια και ρίχτηκαν στο «καυτό» ρεπορτάζ! 

Στο δελτίο του Mega άφησαν τις ανιαρές αναλύσεις και τα βαρετά σχόλια και ρίχτηκαν στο «καυτό» ρεπορτάζ! 

Πόσο «καυτή» μπορεί να γίνει η δημοσιογραφία; Πόσο «ζόρικη», πόσο «ανεβασμένη» και πόσο «εκρηκτική»; Εμείς αναρωτιόμαστε και περνάει αδυσώπητα ο χρόνος, αλλά στο Mega έχουν όλες τις απαντήσεις. Εδώ και μερικές ημέρες επιδίδονται σε ρεπορτάζ σκληρά, αδυσώπητα, σε ρεπορτάζ που αναδεικνύουν την κοινωνική σαπίλα, τον ηθικό βόρβορο, την ξεφτίλα της σύγχρονης Ελλάδας. Το Mega αποκαλύπτει σε όλο της το τραγικό μεγαλείο, την αναλγησία της μαστοράντζας! 

Αψηφώντας τον κίνδυνο, αγνοώντας τα εμπόδια και τις κακουχίες, οι ρεπόρτερ του Μεγάλου Καναλιού βάζουν φωτιά στις τηλεφωνικές γραμμές. Και ξεγυμνώνουν τον κατήφορο του μέσου μάστορα, που δεν ντρέπεται να παζαρεύει εργασία χωρίς απόδειξη. Την ώρα που η χώρα μας μάχεται θεούς και δαίμονες, την ώρα που οι Ευρωπαίοι μας έχουν στριμώξει στη γωνία και μας σφυροκοπούν, την ώρα που και η τελευταία απλή απόδειξη προσθέτει ένα λιθαράκι στην άμυνα του πατρώου εδάφους, οι κάθε είδους «επαγγελματίες» συμπεριφέρονται ως Πέμπτη Φάλαγγα. Ως Εφιάλτες, ως άλλοι Πηλιογούσηδες, που δεν δίνουν δεκάρα για το κοινό καλό… 

Και πού θα ήμασταν όλοι εμείς οι υπόλοιποι αν δεν είχαμε το Μega να μας ανοίγει τα μάτια. Να ξεσκεπάζει τα μαστόρια, που άλλες τιμές διαπραγματεύονται με απόδειξη και άλλες δίχως το μαγικό χαρτάκι. Αυτό δεν είναι ρεπορτάζ, είναι προσφορά κοινωνικού έργου. Μόνο έτσι η δημοσιογραφία θα ξαναποκτήσει το χαμένο της κύρος, μόνο έτσι θα πάει ο τόπος μπροστά, μόνο έτσι ο τηλεθεατής θα εμπιστευθεί και πάλι την τέταρτη εξουσία. Αν βλέπουν στα βραβεία Μπότση, νομίζω ότι τα φετινά βραβεία ξέρουν από τώρα πού πρέπει να τα απονείμουν! 

Χ.Ξ.