ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κεφαλογιάννη: Δεν είναι ώρα μου να γίνω «καλόγρια της πολιτικής»

Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2015, 09:59 / Ανανεώθηκε 22 Δεκεμβρίου 2015, 09:59
Κεφαλογιάννη: Δεν είναι ώρα μου να γίνω «καλόγρια της πολιτικής»
Facebook Twitter Whatsapp

Για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και την πορεία της στην πολιτική μίλησε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και την πορεία της στην πολιτική μίλησε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «ΟΛΑ Πρώτη Φορά» στον ΑΝΤ1, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενη στις εκλογές της ΝΔ δήλωσε:

Αυτό που είδαμε στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ σημαντικό σε μια περίοδο που βλέπουμε ότι υπάρχει μια απαξίωση της πολιτικής. Ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου μετά από τόσα προβλήματα στη διαδικασία. Ήταν έκπληξη! Για μένα ήταν έντονο ότι ο κόσμος θέλει μια ισχυρή αντιπολίτευση για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση. 

Όσο για το γιατί δεν αποφάσισε να μην είναι υποψήφια, εξήγησε ότι δεν ήταν ή ώρα της να διεκδικήσει και εκείνη την προεδρία και υποστήριξε πως τα πάντα στην πολιτική είναι θέμα timing. «Τώρα δεν ήμουν έτοιμη, δεν ήμουν έτοιμη να γίνω τώρα "καλόγρια της πολιτικής", όπως το χαρακτήρισε συνάδελφός μου. Δεν είναι αυτοσκοπός η αρχηγία», είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τους δυο υποψηφίους του επόμενου γύρου, εμφανίστηκε ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα: 

Οι βουλευτές καλό είναι να μην λένε ανοιχτά ποιον στηρίζουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας διαχωριστικές γραμμές. Είμαι ικανοποιημένη που πάνε αυτοί οι δύο. Η ΝΔ χρειάζεται πολλές αλλαγές και συλλογική δράση.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε:

Αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική. Έχει καταστρέψει τη χώρα και την κοινωνία. Δεν ψάχνουμε αντι-Τσίπρα. Ο Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει αδιάβαστος στο εξωτερικό, όπως έκανε πρόσφατα. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Έχουμε μια κυβέρνηση που επιτέθηκε στη χώρα. Έδωσε ελπίδα και δεν έκανε τίποτα. Ο Αλέξης Τσίπρας σε καμία περίπτωση δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτό δεν το λέω εγώ η ιστορία το λέει. Δεν έχει μπορέσει να ανταποκριθεί στα κρίσιμα ζητήματα. Έχει απορρυθμίσει πλήρως την αγορά, έχει βάλει φόρους, προφανώς δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου. 

Για την πορεία της στην πολιτική έως τώρα, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε:

Στην πολιτική δεν υπάρχουν φίλοι και πρέπει να έχεις γέρο στομάχι. Ακόμα κρίνομαι γιατί είμαι γυναίκα. Ακόμα και τώρα πιο πολύ προσέχουν το ντύσιμο μου ή την εμφάνιση μου παρά αν αυτά που λέω είναι σωστά ή λάθος.