ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προκλητικό ξέσπασμα Ηλιόπουλου κατά Μπελογιάννη - H απάντηση του ΚΚΕ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 12:10 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 12:54
Προκλητικό ξέσπασμα Ηλιόπουλου κατά Μπελογιάννη - H απάντηση του ΚΚΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Με προκλητικό τρόπο αναφέρθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στον Νίκο Μπελογιάννη, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης που έγιναν χθες στην Αμαλιάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε ένα ακόμα προκλητικό παραλήρημα που επιχειρεί να επαναφέρει στη συλλογική μνήμη τους πολιτικούς διαχωρισμούς του εμφυλίου πολέμου και να ξεπλύνει τα ανοσιουργήματα του φασισμού, επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ξιφούλκησε κατά του Νίκου Μπελογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τον «αρχισφαγέα» του Κομμουνιστικού κόμματος.

Ο βουλευτής έψεξε τον πρωθυπουργό για την επιλογή του να βρεθεί στα εγκαίνια του ομώνυμου μουσείου, λέγοντας πως ο Μπελογιάννης ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για την επίθεση στον Μελιγαλά. Μάλιστα, ο Ηλιόπουλος έφτασε στο σημείο να απειλήσει πως θα γκρεμίσει το σπίτι του Μπελογιάννη λέγοντας: « θα γκρεμίσουμε το σπίτι του θα δείτε!».

Ωστόσο η απάντηση του ΚΚΕ δεν άργησε να έρθει, καθώς διά του Σάκη Βαρδαλλή, είπε πως η ΧΑ δεν έχει το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στον Μπελογιάννη, καθώς «όταν εκείνος πολεμούσε, αυτοί συνεργάζονταν με τους κατακτητές και φορώντας κουκούλες έστελναν τον κόσμο στο απόσπασμα».

«Οι οπαδοί του Χίτλερ δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα του φασισμού», υπενθύμισε.