ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

To «καταφύγιο ηρεμίας και περισυλλογής» του Μητσοτάκη στα Χανιά

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 11:32 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2017, 11:10
To «καταφύγιο ηρεμίας και περισυλλογής» του Μητσοτάκη στα Χανιά
Facebook Twitter Whatsapp

To «καταφύγιο ηρεμίας και περισυλλογής» του Μητσοτάκη στα Χανιά 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μέρος όπου πήρε την απόφαση για να θέσει υποψηφιότητα  για πρόεδρος της ΝΔ "αποκάλυψε" ο Κυριάκος Μητσοτάκης  σε χθεσινή του συνέντευξη. Φυσικά και είναι το πατρικό του σπίτι στα Χανιά,στην αγαπημένη του Κρήτη. 

Εκτός από τις πολιτικές ειδήσεις που έβγαλε η συνέντευξή του στο "Κρήτη Tv" ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για  την αγάπη του για το νησί ,αλλά και για πως νιώθει κάθε φορά που βρίσκεται στο πατρικό του. 

Για την Κρήτη, τόνισε ότι «είναι ο τόπος μου. Έρχομαι στο σπίτι μου. Επιστρέφω στις ρίζες μου. Και έρχομαι συχνά στην Κρήτη χωρίς κάποιον ιδιαίτερο πολιτικό λόγο. Προφανώς και υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον για την Κρήτη. Η Κρήτη για μένα και για τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί μια πολιτική πρόκληση. Διότι η Κρήτη κατεξοχήν όντας το νησί του μετριοπαθούς κέντρου, πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκει ελκυστικό τον πολιτικό λόγο, τον οποίο αρθρώνουμε σήμερα ως Νέα Δημοκρατία».

Εκεί που ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν για  το πατρικό του σπίτι στα Χανιά «καταφύγιο ηρεμίας, περισυλλογής». «Είναι ένας τόπος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ταυτισμένος με πάρα πολλές ωραίες αναμνήσεις. Ένα σπίτι, στο οποίο ερχόμουνα μικρός με τους φίλους μου από το σχολείο. Έχουμε περάσει πολλά καλοκαίρια εδώ. Ήταν πολύ ωραία και πάρα πολύ ανέμελα.

Ακόμα και τώρα ξέρετε – παρότι φέτος δεν τα καταφέραμε – η ίδια σχολική παρέα μαζευόμαστε και περνάμε ένα Σαββατοκύριακο εδώ. Ταυτόχρονα, είναι και ένα σπίτι, το οποίο αγαπούν πολύ τα παιδιά μου.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι βλέπω ότι η αγάπη για την Κρήτη δεν σταματάει σε μένα. Ειδικά ο γιος μου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχει έναν πάρα πολύ στενό δεσμό με την Κρήτη. Χαίρεται που είναι εδώ, χαίρεται να ανακαλύπτει και να γνωρίζει την Κρήτη, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, αλλά και την Κρήτη του σήμερα με την πλούσια ζωή της. Αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί, διότι αυτό ακριβώς είναι οι ρίζες. Η συνέχεια από γενιά σε γενιά με κοινή αναφορά σε έναν τόπο, ο οποίος είναι κάτι πάνω από τον συμβατικό τόπο καταγωγής. Δεν λέμε ότι είμαστε Κρητικοί μόνο για να το πούμε». τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά γιατί πήρε εκεί την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:«είναι σημαντικό όταν πρόκειται κανείς να πάρει κρίσιμες αποφάσεις να είναι σε έναν τόπο που εκπέμπει θετική ενέργεια. Πιστεύω πολύ στην ενέργεια του κάθε τόπου και εδώ έχω την ησυχία, αλλά και την θετική αύρα, να μπορώ να σκέπτομαι απερίσπαστος και τελικά να παίρνω αποφάσεις για αυτό που θεωρώ ότι είναι το σωστό».

Ας δούμε λοιπόν πως είναι το εσωτερικό του πατρικού του στα Χανιά, και κυρίως την καταπληκτική θέα που έχει.