ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Τζανακόπουλος, ο «ύπουλος» ρόλος Σόιμπλε και ΔΝΤ... και στο βάθος Βενεζουέλα

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 2 Απριλίου 2017, 11:11 / Ανανεώθηκε 2 Απριλίου 2017, 12:28
Ο Τζανακόπουλος, ο «ύπουλος» ρόλος Σόιμπλε και ΔΝΤ... και στο βάθος Βενεζουέλα
Facebook Twitter Whatsapp

Την άποψη πως υπάρχουν κύκλοι στην Ευρώπη που στηρίζουν την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ρύθμισης του Ελληνικού χρέους 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη πως υπάρχουν κύκλοι στην Ευρώπη που στηρίζουν την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ρύθμισης του Ελληνικού χρέους εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Ο κ. Τζανακόπουλος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης τόνιζε πως η ρύθμιση του θέματος του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση του κλεισίματος της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο σε κανένα σημείο να αναφέρει ποιοι και με ποιο τρόπο έχουν δεσμευθεί στο δίκαιο αυτό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Γιατί ουδείς Έλληνας διαφωνεί στο να λυθεί οριστικά  το θέμα του χρέους, αυτό όμως δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αφού κανείς από τους δανειστές μας ( εκτός του ΔΝΤ που το επικαλείται κάποιες φορές) δεν συμφωνεί μαζί μας. 

Στο εύλογο ερώτημα λοιπόν του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή πως θα κλείσει η αξιολόγηση, όσο η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιτική αντιπαράθεση με τον Σόμπλε και το ΔΝΤ ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως: «Ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ φέρνουν προσχήματα για να καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις» συμπληρώνοντας πως: «είναι πάγια τακτική του ΔΝΤ να ωθεί στα άκρα τις καταστάσεις ώστε στο τέλος να πετυχαίνει περισσότερα πράγματα»

Το πώς θα το αποφύγουμε εμείς αυτό (στο τέλος να μας πάρουν περισσότερα)  δεν το «διασφάλισε» βεβαίως ο κ. Τζανακόπουλος ,θεωρώντας προφανώς πως ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ δεν είναι κυρίαρχοι του «παιχνιδιού» και πως η χώρα έχει «κρυφό άσσο στο μανίκι».

Έναν «άσσο» που βέβαια «είχαμε» και το 2015 με την εξάμηνη διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη, όπου οδήγησε στο  αριστερό μνημόνιο νούμερο τρία, και σε νέα δάνεια ύψους 86 δις ευρώ.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τάκη Χατζή να  καταλάβουν οι τηλεθεατές που το πάει η κυβέρνηση στο θέμα της διαπραγμάτευσης ο «υπερβατικός» λόγος του κ. Τζανακόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο σε όλους εμάς να καταλάβουμε τις προθέσεις της.

Οι διαβεβαιώσεις πως θα εξαντληθεί η θητεία της, είναι άλλωστε «επιβεβλημένες» για τον εκάστοτε κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Δυστυχώς το μήνυμα από συνάδελφό του, στο κινητό του Τάκη Χατζή ήρθε πολύ αργά. Ήταν μια ερώτηση που φαινομενικά δεν είχε σχέση με την συζήτηση.

Το ερώτημα που έθετε (μέσω sms ο συνάδελφος) απευθύνονταν στον υπουργό  Επικρατείας, και είχε να κάνει με όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στην Βενεζουέλα, μια χώρα πρότυπο για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τζανακόπουλος που είχε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να "απαντήσει" , απέφυγε εξαιτίας της έλλειψης χρόνου να μας αναλύσει το πώς ο «σύντροφος» Μαδούρο έφτασε την χώρα του σε αυτή την κατάσταση.

Κρίμα να τελειώνει η εκπομπή και να χάσουμε μια τέτοια ανάλυση. Ελπίζουμε να μην δούμε ποτέ στην χώρα μας σκηνές ανάλογες με αυτές που επικρατούν σήμερα στη Βενεζουέλα.

Τέλος εξαίρουμε την προσπάθεια όσων «επιθυμούν»  να πάρουν λογικές απαντήσεις ,από όσους ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται πως χώρες όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα αποτελούν πρότυπα.