ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο δρόμο που «χάραξε» ο Μπαλαούρας και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 10 Απριλίου 2017, 14:53 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2017, 15:33
Στο δρόμο που «χάραξε» ο Μπαλαούρας και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τις δηλώσεις Μπαλαούρα για το Άγιο Φως  και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως δεν πρέπει το κράτος να πληρώνει 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά τις δηλώσεις Μάκη Μπαλαούρα για το Άγιο Φως  και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως δεν πρέπει το κράτος να πληρώνει τα έξοδα για να μεταφέρεται  το Άγιο Φως  από τους Αγίους Τόπους κατά την Ανάσταση, στις Εκκλησίες μας. 

Συγκεκριμένα σήμερα Μεγάλη Δευτέρα ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Χρήστος Καραγιαννίδης θεώρησε σκόπιμο μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και εφόσον ρωτήθηκε σχετικά να δηλώσει: «Το Άγιο Φως δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου. Στην πολιτισμένη Ευρώπη, αυτό δεν συμβαίνει».

Πέρα από το ατυχές της δήλωσης -αφού βρισκόμαστε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα -και θίγεται το θρηκευτικό αίσθημα των πιστών ,ας πάρει απάντηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , από όσα είχε δηλώσει ο κυβερνητικός του εταίρος Δημήτρης Καμμένος για το συγκεκριμένο θέμα όταν είχε ανακύψει για πρώτη φορά. 

Ο κ. Δημήτρης Καμμένος είχε απαντήσει τότε στον κ. Μάκη Μπαλαούρα: "Λησμονεί ο αθεόφοβος ότι η τελετή αυτή η οποία συντελείται για αιώνες στον Πανάγιο Τάφο και την σεβάστηκαν άθεοι και ετερόδοξοι, έχει αφήσει "ενεούς και καχηνότες", ακόμη και τους μεγαλύτερους επιστήμονες οι οποίοι έχουν κατατάξει το φαινόμενο αυτό στα διαρκή μεγάλα θαύματα της Χριστιανοσύνης!

Γι’ αυτό ας προσέχουμε τα λεγόμενά μας. Ας σταματήσει αυτή η υποκρισία και ο εμπαιγμός, απ´ όπου και αν προέρχονται!

Εύχομαι το Άγιο Φως να επισκεφθεί όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.Ανθρώπους οι οποίοι προσεύχονται και παρακαλούν την Θεία Φώτιση και Βοήθεια σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής τους αλλά και προσφεύγουν στο καταφύγιο της Ορθόδοξης Πίστης και της Αγάπης για να πάρουν δύναμη". κατέληγε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. 

Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε;