ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γεμάτη η αίθουσα στην εκδήλωση της Ασημακοπούλου για τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 15:39 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2017, 15:08
Γεμάτη η αίθουσα στην εκδήλωση της Ασημακοπούλου για τους κινδύνους στο διαδίκτυο
Facebook Twitter Whatsapp

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές Μ. Δευτέρα το απόγευμα η εκδήλωση της Βουλευτού Β’ Αθηνών και Τομεάρχου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ κας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου με θέμα «Τα παιδιά μας και οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα η εκδήλωση της Βουλευτού Β’ Αθηνών και Τομεάρχου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ κας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου με θέμα «Τα παιδιά μας και οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο».

Η εκδήλωση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη από μια σειρά δράσεων που προγραμματίζει η Τομεάρχης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφορούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους του διαδικτύου και την προστασία των παιδιών από αυτούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χολαργού-Παπάγου, Κηφισιάς, Γαλατσίου και Ιλίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος Κων/νος Σιμψής, ο Γραμματέας Κοινωνικών δικτύων & ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων της ΝΔ Γιώργος Σταμάτης, κομματικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και λοιπών φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.  

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. και εξειδικευμένος σε θέματα διερεύνησης ηλεκτρονικών εγκλημάτων και ο Γιώργος Κορμάς, Ιατρός, Υπεύθυνος της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ενώ την συζήτηση συντόνιζε η γνωστή δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.

Οι διακεκριμένοι για την πολυετή δράση τους στον «κυβερνοχώρο» μίλησαν στο κοινό για τους κινδύνους που κρύβει ο ελκυστικός κατά τα άλλα κόσμος του διαδικτύου για τα παιδιά και πρότειναν τρόπους προστασίας και καθοδήγησης ούτως ώστε φαινόμενα όπως αυτά του εθισμού, της παρενόχλησης και του εκφοβισμού να μπορούν να αποφευχθούν.

Η κα Ασημακοπούλου από την πλευρά της ανέδειξε ως καίριο το ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τόνισε τον σημαντικό ρόλο που οφείλει να παίξει η πολιτεία στην χάραξη πολιτικών και την θέσπιση μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή.