ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καμμένος: Με εμάς στην κυβέρνηση, το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2017, 12:55 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2017, 12:56
Facebook Twitter Whatsapp

Κάθετος εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με το καθεστώς κάτω από το οποίο έρχεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα στον απόηχο δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα

Κάθετος εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με το καθεστώς κάτω από το οποίο έρχεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα στον απόηχο δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Όπως τόνισε στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ (Κοινοβουλευτικής Ομάδας) και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ: «Όσο είμαστε στην κυβέρνηση, το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους».

Επίσης ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «κόκκινη γραμμή» και αδιαπραγμάτευτη θέση για το κόμμα αποτελεί το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας - κράτους και πρόσθεσε ότι η Ορθοδοξία είναι επικρατούσα θρησκεία στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως τη Μεγάλη Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το Άγιο Φως «δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του κράτους».

«Έρχεται ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως. Αυτό δεν συμβαίνει στην πολιτισμένη Ευρώπη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο Βατικανό, στην Αγγλία και στη Γερμανία π.χ. δεν κάνουν το ίδιο.

 «Να μεταφέρεται το Άγιο Φως με τις τιμές που του αξίζει, αλλά δεν είναι αρχηγός κράτους να στήνεται υπουργός και άγημα να το υποδεχθεί», συνέχισε ο κ. Καραγιαννίδης.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμου Μπαλαούρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η μεταφορά του Aγίου Φωτός είναι κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο.