ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τουρκία: Ο «συμβολισμός» Ερντογάν στην κάλπη και η ψήφος του διάσημου Τούρκου σεφ

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 16 Απριλίου 2017, 18:23 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2017, 20:29
Τουρκία: Ο «συμβολισμός» Ερντογάν στην κάλπη και η ψήφος του διάσημου Τούρκου σεφ
Facebook Twitter Whatsapp

Με τον εγγονό του μαζί πήγε στην κάλπη για το μεγάλο δημοψήφισμα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, 

Με τον εγγονό του μαζί πήγε στην κάλπη για το μεγάλο δημοψήφισμα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μια κίνηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και συμβολική. 

Σύμφωνα με του επικριτές του Τούρκου Προέδρου μόνο τυχαία δεν ήταν η κίνησή του αυτή ,να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιό του το οποίο κρατούσε μαζί με τον εγγονό του , τον Αχμέτ. 

Ρην περίπτωση που επικρατήσει το "ναι" μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν αυτό , τότε οι υπερεξουσίες του Τούρκου Προέδρου θα είναι τέτοιες που θα τον καταστήσουν "Σουλτάνο".

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν θα έχει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα να διορίζει υπουργούς, συνεπώς δεν αποκλείεται να προετοιμάζει μια δυναστική διαδοχή, αφού θα μπορεί να διορίζει και  μέλη της οικογένειάς του.

Πάντως εκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο και τον "συμβολισμό" του αυτό, ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε επίσης  και ο εκκεντρικός Τούρκος σεφ  Νουσρέτ Γκοκτσέ, ο οποίος για ακόμη μια φορά τράβηξε τα φλας των φωτογράφων στο εκλογικό τμήμα που άσκησε τα καθηκοντά του. 

Και μπορεί ο Ερντογάν να είχε "μαγειρέψει" στα μέτρα του το δημοψήφισμα με κορώνες και πολύ "πιπέρι" για την "κακιά" Δύση, όμως ο Τούρκος σεφ που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην χώρα του για τον χαρακτηριστικό τρόπο που ρίχνει το αλάτι στα φαγητά που φτιάχνει, θέλησε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιό του κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 

Μάλιστα αμέσως ανάρτησε και την σχετική φωτό στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook για να πάρει εκατοντάδες likes.

Φυσικά και δεν είπε σε κανέναν τι ψήφισε αφού ως γνωστόν η ψηφοφορία είναι μυστική και πολύ προσωπική υπόθεση. Άλλωστε κανένας "σεφ" δεν εκμυστηρεύεται τα μυστικά των "συνταγών" του, είτε αυτές αφορούν το μαγείρεμα είτε την πολιτική!