ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Θ.Παπαχριστόπουλος θα έλεγε τα ίδια σε έναν ασθενή του;

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2017, 16:15 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017, 17:28
Ο Θ.Παπαχριστόπουλος θα έλεγε τα ίδια σε έναν ασθενή του;
Facebook Twitter Whatsapp

Τις συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για αποφυγή των παραλιών της Αττικής που έχουν ρυπανθεί από την πετρελαιοκηλίδα αγνόησε

Τις συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για αποφυγή των παραλιών της Αττικής που έχουν ρυπανθεί από την πετρελαιοκηλίδα αγνόησε – κατ ομολογία του – ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως κολύμπησε στην παραλία της Βούλας και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν είδε καμία κηλίδα.

«Να σας πω ότι σήμερα επειδή έχω ένα πρόβλημα με το πόδι μου πήγα και έκανα μπάνιο στη Βούλα. Δεν είδα καμία κηλίδα» είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Δεν μας εκπλήσσει η "ελαφρότητα" με την οποία αντιμετώπισε ο κ. Παπαχριστόπουλος ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η ρύπανση του Σαρωνικού.

Άλλωστε και στο παρελθόν μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες δηλώσεις που τον κάνουν "Βασιλικότερο του Βασιλέως". Το θέμα θα ήταν,  ανάξιο σχολιασμού εάν ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν ήταν γιατρός και μάλιστα δερματολόγος με μακρά θητεία σε θέσεις ευθύνης στα δημόσια νοσοκομεία. 

Ως γιατρός λοιπόν θα έπρεπε να γνωρίζει πως η ρύπανση μιας παραλίας δεν είναι δυνατόν να γίνει ορατή "δια γυμνού οφθαλμού". Για αυτό και οι γιατροί χρησιμοποιούν τα μικροσκόπια και τους εργαστηριακούς ελέγχους για να διαγνώσουν μια ασθένεια.

Για αυτό και επειδή αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα  μιας τέτοιας δήλωσης, θα τον ρωτήσουμε ευθέως. Θα συμβουλεύατε γιατρέ έαν ασθενή σας να κολυμπήσει σε μια τέτοια θάλασσα;