ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το πατρικό του Ντ. Τραμπ νοικιάστηκε σε... πρόσφυγες

του B. Arman - Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 10:20 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 20:33
Το πατρικό του Ντ. Τραμπ νοικιάστηκε σε... πρόσφυγες
Facebook Twitter Whatsapp

Το πατρικό σπίτι του Ντόναλτ Τραμπ, στην πλούσια περιοχή του ανατολικού Κουίνς, στη Νέα Υόρκη, είχε έρθει στο προσκήνιο πριν από λίγο καιρό, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος (μη ξεχνώντας ότι είναι, ήταν και θα είναι επιχειρηματίας) το ανέβασε για ενοικίαση στη γνωστή πλατφόρμα Airbnb.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πατρικό σπίτι του Ντόναλτ Τραμπ, στην πλούσια περιοχή του ανατολικού Κουίνς, στη Νέα Υόρκη, είχε έρθει στο προσκήνιο πριν από λίγο καιρό, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος (μη ξεχνώντας ότι είναι, ήταν και θα είναι επιχειρηματίας)  το ανέβασε για ενοικίαση στη γνωστή πλατφόρμα  Airbnb.

Το σπίτι, το οποίο έχτισε ο πατέρας του Τραμπ, ενώ ο ίδιος έχει μείνει εκεί μέχρι τα τέσσερα του, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα. Ναι, όπως καταλάβατε, νοικιάστηκε. Ποιος το το νοίκιασε όμως και για ποιο σκοπό; Εδώ είναι όλο το «ζουμί». Γιατί ενοικιαστής είναι η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam (την ξέρουμε και από την Ελλάδα, με τις δράσεις της υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών). Η Oxfam λοιπόν νοίκιασε το σπίτι, μέσω του Airbnb, και σε αυτό έμεινε, το Σαββατοκύριακο μια ομάδα προσφύγων

Θα μου πείτε, από όλα τα… ενοικιαζόμενα της Νέας Υόρκης, αυτό βρήκε η ανθρωπιστική οργάνωση να νοικιάσει; Προφανώς η απόφαση δεν ελήφθη με κριτήριο την τιμή, την περιοχή ή το… ευάερον και ευήλιον του σπιτιού. Είναι μια συμβολική κίνησης τη Oxfam.

Οι φωτογραφίες με τους πρόσφυγες στο σπίτι έκαναν τον γύρο του κόσμου, ενώ την ίδια στιγμή η Oxfam απηύθυνε έκκληση στον Τραμπ και άλλους ηγέτες, ενόψει της συνάντησής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να δράσουν υπέρ των προσφύγων. Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, λοιπόν.