ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όταν η αλήθεια... πάει μπροστά!

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 13:43 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 13:03
Όταν η αλήθεια... πάει μπροστά!
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγες μόνο ημέρες πέρασαν από την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή πως η παραίτησή του είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λίγες μόνο ημέρες πέρασαν από την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή​ πως η παραίτησή του είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Τότε, μετά τον σάλο που προκλήθηκε πως ο υπουργός παραιτείται, ο ίδιος έσπευσε μέσω συνεντεύξεών του να ανασκευάσει και να προχωρήσει στην περιβόητη δήλωση πως «ήταν ένα λογοπαίγνιο».

Διευκρίνιζε λοιπόν προ ημερών, πως «η παραίτησή του είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού κάθε μέρα», δίνοντας έμφαση μάλιστα στους αγώνες που έκανε για αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: «δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του».

Σήμερα ο κ. Κουρουμπλής, ως αρμόδιος υπουργός κλήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής να απαντήσει σε ερωτήματα για τις ενέργειες που έγιναν για τον περιορισμό των συνεπειών μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είδαμε λοιπόν τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να ανεβάζει κατά πολύ τους τόνους και να κατηγορεί προσωπικά τον υπουργό Ναυτιλίας για καθυστερήσεις και ολιγωρία στην διαχείριση του συμβάντος, καλώντας τον να παραιτηθεί.

Και εκεί που περιμέναμε να ακούσουμε για ακόμη μια φορά το γνωστό πια «η παραίτησή μου είναι πάντα στη διάθεση του Πρωθυπουργού», έγινε η ανατροπή! Φανερά εκνευρισμένος από την έντονη λογομαχία που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!».

Και κάπως έτσι, έμειναν στην άκρη οι αγώνες για τα δικαιώματα του πρωθυπουργού και κάπως έτσι για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η γνωστή ρήση: «Η αλήθεια πάει μπροστά...» Ή όχι; 

Α.Κ.