ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όσα δεν ξέρετε για το παρελθόν της Αν. Μέρκελ

του B. Arman - Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2017, 07:09 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017, 08:06
Όσα δεν ξέρετε για το παρελθόν της Αν. Μέρκελ
Facebook Twitter Whatsapp

Τη μέρα που έπεσε το τείχος, το Νοέμβρη του 1989, προτίμησε να πάει σε ένα… σπα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει ήδη συμπληρώσει τρεις θητείες στην καγκελαρία, και, όπως όλα δείχνουν, θα κερδίσει μια τέταρτη, την Κυριακή. Αν συμβεί αυτό, τότε θα γίνει μαζί με τον –πολιτικό της μέντορα– Χέλμουτ Κολ, η μακροβιότερη καγκελάριος στην ιστορία της χώρας. Στη Γερμανία όλοι ασχολούνται με την «ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης». Και ιδού τέσσερα πράγματα από το παρελθόν της, που μπορεί να μη γνωρίζατε:

1. Η Άνγκελα Μέρκελ υπήρξε… καταληψίας. Νεαρή, τη δεκαετία του 1970, όταν χώρισε, δεν είχε αρκετά χρήματα. Έτσι για κάποιο διάστημα έμεινε μαζί με φίλους της σε ένα κατειλημμένο κτίριο στο Ανατολικό Βερολίνο.

2. Θα μπορούσε να έχει γίνει πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Γερμανίας. Είχε υποβάλει αίτηση για να προσληφθεί στη διαβόητη Στάζι, αλλά δεν έγινε δεκτή. Αν συνέβαινε αυτό, η πολιτική της καριέρα θα είχε σταματήσει το 1989, καθώς οι πολιτικοί που αποκαλύφθηκε ότι είχαν σχέσεις με τις  ανατολικογερμανικές υπηρεσίες υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν.

3. Το πάθος της ήταν η επιστήμη. Είχε σπουδάσει φυσική και είχε κάνει διατριβή στην κβαντική χημεία. Την κέρδισε, όμως, η πολιτική.

4. Τη μέρα που έπεσε το τείχος, το Νοέμβρη του 1989, προτίμησε να πάει σε ένα… σπα! Μετά τη σάουνα επέστρεψε σπίτι της και αργότερα πέρασε στην άλλη πλευρά και ήπιε μπύρες με φίλους στο Δυτικό Βερολίνο.