ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ντάισελμπλουμ έψαχνε τον Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών

του Παναγιώτη Βελισσάρη - Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:20
Ο Ντάισελμπλουμ έψαχνε τον Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών
Facebook Twitter Whatsapp

Ο λόγος όμως, δεν είναι αυτός που φαντάζεστε. Δεν έχει να κάνει ούτε με την τρίτη αξιολόγηση, ούτε με τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελαφρώς… απογοητευμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πριν από την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο λόγος όμως, δεν είναι αυτός που φαντάζεστε. Δεν έχει να κάνει ούτε με την τρίτη αξιολόγηση, ούτε με τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος, αλλά γιατί… δεν συνάντησε κανένα από τα πορτραίτα όσων διατέλεσαν υπουργοί Οικονομικών κατά τη διάρκεια των μνημονίων!

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε στον κ. Ντάισελμπλουμ ότι έχουν πάψει να μπαίνουν οι φωτογραφίες των υπουργών Οικονομικών από την εποχή που ξεκίνησαν τα μνημόνια και έτσι η τελευταία φωτογραφία είναι αυτή του κ. Παπαθανασίου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε τη στεναχώρια του γι αυτό, τονίζοντας πως είναι πάρα πολύ άδικο γιατί οι μετέπειτα υπουργοί είναι αυτοί που έκαναν την πιο σκληρή δουλειά. 

Να λοιπόν που ο κ. Ντάισελμπλουμ έψαχνε τον Γιάνη Βαρουφάκη… Παρότι δεν τον εννοούσε υπό μια έννοια και ο κ. Βαρουφάκης ήταν… και αυτός μνημονιακός υπουργός Οικονομικών!