ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το συνέδριο του Κωστή και οι ισορροπίες της ΝΔ

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 07:04 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 07:22
Το συνέδριο του Κωστή και οι ισορροπίες της ΝΔ
Photo: sooc
Facebook Twitter Whatsapp

H χθεσινή παρουσία Χατζηδάκη ήταν αναγκαία όχι μόνον για την παρουσίαση του σχεδίου της Ν.Δ. αλλά και ως στοιχείο εξισορρόπησης της υψηλών τόνων παρουσίας του έτερου αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη.

Ηχηρή επανεμφάνιση έκανε χθες, στο πρώτο προσυνέδριο της Ν.Δ., ο εκ των αντιπροέδρων του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

Στο «γήπεδό» του, έκανε λόγο για για τις επενδύσεις ως προϋπόθεση για δουλειές, για επιτυχημένες επιχειρήσεις, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοί τους δεν θα είναι στα... κεραμίδια (φράση του), για μία νέα, ολλανδικού τύπου, κουλτούρα κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα, για επιστροφή των νέων από το εξωτερικό αλλά και για μία Ν.Δ. που θα αποτελέσει το επίκεντρο μίας νέας πατριωτικής μεταρρυθμιστικής συμμαχίας, στην οποία χωράνε όλοι οι Έλληνες αλλά όχι οι όσοι δεν θέλουν την αξιοκρατία και την πρόοδο, ούτε «οι επιχειρηματίες που φεσώνουν τους εργαζομένους τους και κατόπιν κάνουν μεγάλη ζωή».

Για πολλά στελέχη, η χθεσινή παρουσία Χατζηδάκη ήταν αναγκαία όχι μόνον για την παρουσίαση του σχεδίου της Ν.Δ. αλλά και ως στοιχείο εξισορρόπησης της υψηλών τόνων παρουσίας του έτερου αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη. Άλλωστε, όσο κι αν ισχυρίζονται κάποιοι ότι η παρουσία των δύο αντιπροέδρων δρα συμπληρωματικά και υπενθυμίζουν την «αμφίπλευρη» διεύρυνση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που το 1977 ενσωμάτωσε στη Ν.Δ. στελέχη τόσο από το κέντρο (και τον πατέρα του σημερινού Προέδρου) όσο και από την Εθνική Παράταξη, η πραγματικότητα είναι ότι η επικοινωνιακή ορμή του Άδωνι είναι τέτοια που συχνά προσωποποιεί ο ίδιος το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τον επόμενο ενάμιση μήνα, στο δρόμο προς το Συνέδριο, ο Κ. Χατζηδάκης έχει την ευκαιρία να εξισορροπήσει κάπως τα πράγματα και να αποκαταστήσει τις γαλάζιες ισορροπίες...

Τ.Τ.