ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι κωλοτούμπες, οι 17άρηδες και οι «Μένουμε Ευρώπη»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 13:00 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 14:34
Οι κωλοτούμπες, οι 17άρηδες και οι «Μένουμε Ευρώπη»
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αλλαγή φύλου, μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία είχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας και ο συνάδελφός του από τη ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης στο καφενείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διάθεση για πειράγματα, που παραλίγο να οδηγήσουν και σε παρεξηγήσεις, είχαν οι βουλευτές κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου στη Βουλή.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία είχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας και ο συνάδελφός του από τη ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης στο καφενείο.

«Τι θα κάνεις τελικά στην ψηφοφορία θα το ψηφίσεις;», ρώτησε αρχικά ο κ. Σταμάτης για να λάβει την απάντηση: «Θα αλλάξει το όριο στα 17 από τα 15 χρόνια και όλα θα πάνε καλά».

«Κωλοτούμπα δηλαδή! Να ξέρεις όμως ότι οι κωλοτούμπες δεν ταιριάζουν στους χοντρούς και τους ψηλούς!», ανταπάντησε ο ένθερμα αντίθετος στο νομοσχέδιο βουλευτής της ΝΔ.

«Εσείς δεν πρέπει να τα λέτε αυτά γιατί δέχεστε τις επιρροές από την Ευρώπη. Μας λέγατε «Μένουμε Ευρώπη» αλλά όχι μόνο εκεί που σας συμφέρει», επέστρεψε τη... φιλοφρόνηση ο κ. Κωνσταντινέας.

Πάντως, τα όσα ακολούθησαν δεν μπορούν να μεταφερθούν αν και οι δυο επέλεξαν να σιωπήσουν παρά να συνεχίσουν μια συζήτηση που θα μπορούσε να τους στοιχίσει το «καλημέρα» που ανταλλάσσουν στα πέριξ της Βουλής.