ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

H επαμφοτερίζουσα επιμονή Λεβέντη και ο… φόβος της οικογενειοκρατίας στην ΕΚ

του B. Arman - Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2017, 16:01 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2017, 16:14
H επαμφοτερίζουσα επιμονή Λεβέντη και ο… φόβος της οικογενειοκρατίας στην ΕΚ
Facebook Twitter Whatsapp

Το «μπαϊράκι» αυτό του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, έχει προκαλέσει επιφυλακτικότητα σε κύκλους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στο κόμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εγώ είμαι εδώ για να πιέζω. Εγώ δεν δραπετεύω! Δεν κάνω πίσω! Ο Τσίπρας θα κάνει πίσω». Με τα λόγια αυτά για ακόμα μια φορά ο Βασίλης Λεβέντης επέμεινε- σε νέες δηλώσεις προς δημοσιογράφους- πως θα πραγματοποιήσει την απειλή του να παραιτηθεί από βουλευτής εφόσον ισχύσει το νομοσχέδιο για τις έμφυλες ταυτότητες.

Ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις πραγματικές επιδιώξεις του κ. Λεβέντη, από τη στιγμή μάλιστα που το πρωί της Παρασκευής ο ίδιος με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, μάζεψε… τον «χειμαρρώδη» λόγο του: «αυτό τους ενδιαφέρει. Να πεθάνει ο Λεβέντης. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν ο κ. Παυλόπουλος αγνοήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πέρασαν ένα νομοσχέδιο στη ζούλα. Δεν νομίζω να υπογράψει. Αν το κάνει, θα αποδείξει ότι είναι τέκνο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπογράψει, πρέπει να αντιδράσουμε», απάντησε σε ερώτηση αν τελικά όντως θα παραιτηθεί σημειώνοντας λίγο αργότερα: «δεν είπα ότι τη Δευτέρα παραιτούμαι».

Κάπως έτσι το «μπαϊράκι» αυτό του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, έχει προκαλέσει επιφυλακτικότητα σε κύκλους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στο κόμμα. Και αυτό γιατί, όπως δηλώνουν κυρίως οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, ενδέχεται η κίνηση να αποτελεί μια καλά μεθοδευμένη ενέργεια, προκειμένου να περάσει το κόμμα στον γιο του, τον Μάριο Γεωργιάδη. Άλλωστε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου σε συνομιλίες της με δημοσιογράφους παραδέχθηκε πως ένας από τους λόγους της αποχώρησής της, ήταν ότι δόθηκε στον κ. Γεωργιάδη η θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Και ο Γ. Καρράς όμως είχε εκφράσει κατά το παρελθόν ενστάσεις για το πώς κινούνται τα πράγματα στο εσωτερικό της ΕΚ αλλά και το κατά πόσο υπάρχει αξιοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει αν ο κ. Λεβέντης κάνει πράξη την απειλή αλλά και το πώς θα κινηθεί το κόμμα από εδώ και πέρα. Ένα σενάριο που έχουν πολλοί κατά νου είναι τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ΕΚ να επιβεβαιώσει με τη βοήθεια της λαϊκής απαίτησης στη Θεσσαλονίκη τη θέση του στο κόμμα. Αν κάτι τέτοιο δε συμβεί, τότε θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιος και κυρίως πώς θα αναλάβει τα ηνία στη Βουλή αντιμετωπίζοντας τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς…