ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μέρκελ σε μαθητές: «Όταν ακούω Ευρώπη σκέφτομαι πολλά ξενύχτια»

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 17:03
Μέρκελ σε μαθητές: «Όταν ακούω Ευρώπη σκέφτομαι πολλά ξενύχτια»
Facebook Twitter Whatsapp

«Η Ελλάδα έπαιζε και παίζει πάντα σημαντικό ρόλο»

Με μαθητές της ελληνογερμανικής σχολής συνομίλησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη χώρα μας.

«Όταν ακούω Ευρώπη, σκέφτομαι τον χώρο που ζούμε. Αλλά και πολλά ξενύχτια. Γιατί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα αποφασίζουμε όλα από κοινού και αυτό σημαίνει μια συνεχή διαπραγμάτευση. Σέβομαι και εκτιμώ πολύ την πολυμορφία και την πολυπολιτισμικότητα της ένωσης. Η κοινή συνύπαρξη των λαών», απάντησε σε μαθητή που τη ρώτησε τι σκέφτεται όταν ακούει τη λέξη Ευρώπη. 

Σε ερώτηση μαθητή της Γ’ Λυκείου, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της συζήτησης και αναφέρθηκε στην κρίση με τον προβληματισμό για το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα, για να παίξει πάλι ρόλο στην Ευρώπη η Γερμανίδα Καγκελάριος απάντησε: «Μη σκέφτεστε ότι η Ελλάδα δεν παίζει ρόλο» και τόνισε ότι «η Ελλάδα έπαιζε και παίζει πάντα σημαντικό ρόλο». 

Η Άνγκελα Μέρκελ συμμετείχε σε διάλογο με μαθητές και μαθήτριες σχολείων που ανήκουν στο δίκτυο Pasch, ένα δίκτυο επιλεγμένων σχολείων από όλη την Ευρώπη που δίνουν έμφαση στη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας και στην προώθηση του γερμανικού πολιτισμού.