ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από την Αγιά Σοφιά, στη... λεηλατημένη σύνταξη του Πάγκαλου

Δημοσίευση 6 Φεβρουαρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 6 Φεβρουαρίου 2019, 12:29
Από την Αγιά Σοφιά, στη... λεηλατημένη σύνταξη του Πάγκαλου
Facebook Twitter Whatsapp

«Μου έχουν λεηλατήσει τη σύνταξη, όπως όλων των συνταξιούχων»

Τι κι αν η επικαιρότητα έχει στρέψει από το πρωί της Τετάρτης τα φώτα στην Κωνσταντινούπολη και στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγιά Σοφιά; Τι και αν ο ίδιος έχει διατελέσει υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, άρα μπορεί να έχει  άποψη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, περί ου ο λόγος, βγήκε στον ΣΚΑΪ, κυρίως με σκοπό να μιλήσει για το… προσωπικό του δράμα: την πετσοκομμένη σύνταξή του.

«Του πιάσανε τον κ@@@ο», είπε σχολιάζοντας την επικήρυξη των "8" από τον Ερντογάν, μία κίνηση που κατά τον κ. Πάγκαλο εκφράζει πως «υπάρχουν προδότες και χαφιέδες στην ελληνική πλευρά», κάτι το οποίο θα έπρεπε να κάνει τον Αλέξη Τσίπρα, να γυρίσει πίσω, ακυρώνοντας το ταξίδι.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να γυρίσει πίσω και να τινάξει τα πάντα στον αέρα», είπε.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα», με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο κ. Πάγκαλος αφού σχολίασε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο παρουσιαστής τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και επιχείρησε να κλείσει τη σύνδεση.

Αλλά όχι. Ο κ. Πάγκαλος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. «Τώρα που αρχίσαμε να λέμε τα ενδιαφέροντα, μου κλείνετε το στόμα», παραπονέθηκε.

«Μου έχουν λεηλατήσει τη σύνταξη, όπως όλων των συνταξιούχων», είπε και απευθυνόμενος στον παρουσιαστή, τόνισε: «Δεν είστε συνταξιούχος των 300 ευρώ για να καταλάβετε», για να πάρει την απάντηση: «Δεν ζούμε σε άλλον πλανήτη, κύριε Πάγκαλε. Έχουμε γονείς συνταξιούχους».

Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα ο κ. Πάγκαλος είχε δηλώσει ότι ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, μία δήλωση που προκάλεσε τον χλευασμό του από πολλούς που θυμήθηκαν το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού, με κάτι δεκάδες ακίνητα στη λίστα…

Ι.Ρ.