ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρώην σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά στην Ένωση Κεντρώων

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2019, 18:41
Πρώην σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά στην Ένωση Κεντρώων
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Δημοσθένης Δαββέτας ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Άλλο ένα πρώην στέλεχος της ΝΔ ενέταξε στους κόλπους της η Ένωση Κεντρώων, μετά τη χτεσινή μεταγραφή της πρώην βουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σταυρινούδη.  Με δελτίο Τύπου, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη ενημερώνει πως ο καθηγητής Πανεπιστημίου Δημοσθένης Δαββέτας, ο οποίος διδάσκει διδάσκει ποίηση και σύγχρονη τέχνη στο πανεπιστήμιο Paris IV θα δώσει την μάχη των εκλογών, ως υποψήφιος στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος, για μια ισχυρότερη Ένωση Κεντρώων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής θα δοκιμάσει την τύχη του στην πολιτική καθώς το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήταν γνωστή στους νεοδημοκρατικούς κύκλους η καλή του σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου ήταν σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού. Άλλωστε, στη σελίδα του στο facebook, o κύριος Δαββέτας αναφέρει ότι ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2014.

Επιπλέον, ήταν πολύ κοντά σε υποψηφιότητα και στις βουλευτικές εκλογές του 2015  με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, καθώς κατάγεται η μητέρα του από το νησί των Φαιάκων. Ωστόσο, παρά τα πολλά δημοσιεύματα που τον ήθελαν να πολιτεύεται στο νησί, το όνομά του απουσίαζε από την τελική λίστα υποχηφίων βουλευτών της ΝΔ.