ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Τσίπρας θέλει για υποβολέα τον Τασούλα μέσω… ΑΣΕΠ

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2019, 12:53
Facebook Twitter Whatsapp

Η... κατολίσθηση και η διολίσθηση

Σε αρκετά γλωσσικά λάθη υπέπεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ωστόσο o εισηγητής της ΝΔ, κ. Κώστας Τασούλας δεν τα άφησε να περάσουν έτσι… Διόρθωνε τον πρωθυπουργό, «αναγκαζοντάς τον» να του ζητήσει να γίνει υποβολέας του!

«Διόρθωνα λέξεις και έννοιες, γιατί οι παρανοήσεις είναι η μεγαλύτερη παγίδα. Τον διόρθωνα καλοπροαίρετα, και το κατάλαβε ο κ. Τσίπρας μου πρότεινε να με πάρει υποβολέα του. Αλλά εγώ του απάντησα μόνο μέσω ΑΣΕΠ θα δεχθώ τη θέση…». Τις αποκαλύψεις για το χιουμοριστικό συμβάν έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Τασούλας στην εκπομπή «Ακραίως», με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

Η… κατολίσθηση και η διολίσθηση

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Υπάρχουν πολλοί που ευλόγως λένε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει, στον βαθμό που επισυμβεί, μια αλλοίωση του ίδιου του πολιτεύματος. Να έχουμε μια προεδρική κατολίσθηση του προεδρικού μας συστήματος" είπε ο πρωθυπουργός, με τον βουλευτή της ΝΔ να παρεμβαίνει και να τον διορθώνει για τη λέξη κατολίσθηση.

«Διολίσθηση, ό,τι θέλετε. Να με διορθώνετε σε αυτά κ. Τασούλα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας έχω να με διορθώνετε, σας ευχαριστώ θερμά» του είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε την ομιλία του, όμως ο κ. Τασούλας παρενέβη δεύτερη φορά από τα έδρανα. «Είπαμε να με διορθώνετε όταν πιστεύετε ότι κάνω ένα λεκτικό σφάλμα όχι να με διορθώνετε και στον ειρμό του πολιτικού μου αφηγήματος. Θα σας πάρω για υποβολέα κάτω από το βήμα» του είπε ο κ. Τσίπρας, γελώντας.