ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Βούλτεψη με τον ξενιστή-Κουντουρά και η θεατρική παράσταση της Μεγαλοιοκονόμου που μάγεψαν τη Βουλή

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 16:57
Η Βούλτεψη με τον ξενιστή-Κουντουρά και η θεατρική παράσταση της Μεγαλοιοκονόμου που μάγεψαν τη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Μία μοναδική παράσταση από το βήμα της Βουλής. 

Σαν όαση… δροσιάς στη μονότονη συζήτηση της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, εμφανίστηκαν επί του βήματος η Σοφία Βούλτεψη και η Θοδώρα Μεγαλοικονόμου.

Το αλλόκοτο ντουέτο, γνωστό για τον αλέγκρο χαρακτήρα του, επιφύλαξε μια μοναδική παράσταση για τους συναδέλφους του. Αρχικά το λόγο πήρε η κ. Βούτλεψη που με το γνωστό της ύφος πίκαρε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που επιτρέπει σε εν ενεργεία βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα για την ευρωβουλή. «Φαντάζομαι», είπε και πρόσθεσε «θα τρέξετε κύριοι συνάδελφοι για να εκλεγεί η κ. Κουντουρά στις περιφέρειές σας. Για να πάρει εκείνη μία έδρα στην ευρωβουλή κι εσείς να πάτε σπίτι σας. Απ’ ότι κατάλαβα, όλα για τους ξενιστές! Οι ξενιστές είναι οργανισμοί φυτικοί ή ζωικοί, στο εσωτερικό των οποίων ζει ένας άλλος οργανισμός που τρέφεται από αυτόν».

Ωστόσο την δόξα της κ. Βούλτεψη ζήλεψε η κ. Μεγαλοοικονόμου η οποία παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη στο βήμα είπε: «έδωσε μια τέλεια παράσταση, την Βουλτεψιάδα». Μάλιστα πρότεινε στη συνάδελφό της να γραφτεί στο Εθνικό Θέατρο, θέση την οποία δεν άλλαξε ούτε όταν ο προεδρεύοντας την κάλεσε να πάρει πίσω τα λόγια της. «Όχι κύριε πρόεδρε, έχει ταλέντο ηθοποιού, κόντεψα να κλάψω. Το εθνικό θέατρο την περιμένει», κατέληξε.