ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Απάντηση» Αντώναρου στην πρωτοβουλία Παπακώστα: «Ευρωψηφοδέλτιο προσωπικοτήτων και "ισότιμης συλλογικότητας"»

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 09:45
«Απάντηση» Αντώναρου στην πρωτοβουλία Παπακώστα: «Ευρωψηφοδέλτιο προσωπικοτήτων και "ισότιμης συλλογικότητας"»
Facebook Twitter Whatsapp

Σε πλήρη εξέλιξη οι ζυμώσεις στην εκτός Ν.Δ κεντροδεξιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Newpost αποκάλυψε πρώτο, προ ημερών, τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη συγκρότηση ενός «συνασπισμού της κεντροδεξιάς» με ορόσημο της ευρωπαϊκές και τις εθνικές εκλογές. 

Η Κατερίνα Παπακώστα, που δεν θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε έτοιμη να προχωρήσει, σε συνεργιασία με τους Άρη Σπηλιωτόπουλο και Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος επίσης ετοιμάζεται να καταθέσει την ιδρυτική διακήρυξη ενός νέου φορέα. 

Ωστόσο, η σπουδή της αναπληρώτριας Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσε αντιδράσεις. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, όπως είχε προεξοφλήσει το Newpost, απάντησε ότι δεν υπάρχει συμφωνία, όπως τουλάχιστον την παρουσίαζε η κ. Παπακώστα. 

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Αντώναρος - που επίσης μετέχει στις σχετικές ζυμώσεις - με ανάρτησή του, έσπευσε να βάλει, εμμέσως πλην σαφώς, «πάγο» στις αρχηγικές τάσεις της κ. Παπακώστα. Ο Αντώναρος προτείνει τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίο προσωπικοτήτων χωρίς κομματικές παρωπίδες, «που έχουν και τη θεληση και τις γνώσεις και την εμπειρία να συνεισφέρουν σε αυτη τη κατεύθυνση. Στη βαση της ισότιμης συλλογικότητας. Έξω και πέρα από κομματα -- μικρά η μεγάλα». 

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια συγκρότησης του νέου φορέα κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Ωστόσο, οι συζητήσεις συνεχίζονται εντατικά, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. να παρακολουθούν δια ζώσης. 

Η πλήρης ανάρτηση του κ. Αντώναρου στο FB έχει ως εξής:

«Καθως απομένουν μόλις δυό μήνες απο την ημερομηνία των φετινών ευρωεκλογών θα επαναλάβω όσα εχω πει κατ επανάληψη δημόσια.

Αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται αυτές οι ευρωεκλογές ούτε δημοψηφισμα είναι ούτε μια ακόμη συνηθισμένη αναμέτρηση των κομματικών δυνάμεων στον εσωτερικό πολιτικό στίβο. Είναι μια εκλογική αναμέτρηση που έχει κρίσιμη και αποφασιστική σημασια για την Ευρώπη. Και φυσικά για τη χώρα μας. Κι αυτό γιατί οι λαοί της Ευρώπης θα αποφασίσουν σε μια κρίσιμη ευρωπαική συγκυρία ποια θα είναι η συνθεση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα αποφασίσουν ποσο ισχυρές θα είναι οι πολιτικες δυνάμεις που θελουν να προωθησουν την ολοκληρωση της Ευρώπης. Θα αποφασίσουν αν θελουν να περιορίσουν την επιρροή των ευρωσκεπτικιστων-εχθρών του ευρωπαικού οικοδομηματος. Θα αποφασίσουν αν θελουν να εχουμε μια Ευρώπη ανοιχτη, φιλελευθερη, προοδευτική, ενταγμένη στο δυτικό σύστημα ασφαλείας.

Αυτές είναι οι μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Και γι αυτό είναι κρίμα που οι πολιτικες δυνάμεις της χώρας αναλώνουν τις δυνάμεις τους κυρίως στα μικρα, στα επουσιώδη, στα ασήμαντα.

Γι αυτό πιστεύω ότι ακόμη και τώρα, μόλις δυό μήνες πριν την κάλπη, δεν είναι αργά για τη συγκρότηση ενός ευρωψηφοδελτίου από πρόσωπα που δεν έχουν κομματικες παρωπίδες. Που πιστεύουν στην ευρωπαική ιδέα. Που πιστεύουν στον ισχυρό ρόλο της χώρας μας στην Ευρώπη. Που έχουν και τη θεληση και τις γνώσεις και την εμπειρία να συνεισφέρουν σε αυτη τη κατεύθυνση. Στη βαση της ισότιμης συλλογικότητας. Έξω και πέρα από κομματα -- μικρά η μεγάλα».