ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μανία με τη Σία για ένα αβάσιμο ασυμβίβαστο

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 15:39
Μανία με τη Σία για ένα αβάσιμο ασυμβίβαστο
Facebook Twitter Whatsapp

Χωρίς καμία βάση, οι φαιδρότητες περί ασυμβίβαστου της Σίας Κοσιώνη λόγω του συζύγου της.

Επειδή τον τελευταίο καιρό, κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν την τηλεοπτική παρουσία της Σίας Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με το αβάσιμο επιχείρημα ότι είναι σύζυγος του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ας διευκρινίσουμε τα εξής βασικά, που καλό είναι να τα δουν και όσοι είναι, κατά τα άλλα, φανατικοί υπέρμαχοι της ισότητας των φύλων:

Η Σία Κοσιώνη έχει μία αυτόνομη επαγγελματική καριέρα πολλών ετών και ήταν καταξιωμένη παρουσιάστρια ειδήσεων πολύ προτού παντρευτεί τον Κώστα Μπακογιάννη. Σε τι ακριβώς συνίσταται το ασυμβίβαστο; Μην τυχόν και του πάρει συνέντευξη; Μα δεν θα του πάρει. Δελτίο ειδήσεων λέει, δεν κάνει συνεντεύξεις, πλην έκτακτων περιπτώσεων.

Η ίδια δε, είναι τόσο επαγγελματίας, που δεν άφησε το επαγγελματικό της πόστο ούτε για να παρευρεθεί στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συζύγου της, ούτε στην πρόσφατη εκδήλωση που έκανε για την ανακοίνωση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του. Όπερ, το μέτρο το γνωρίζει από μόνη της και φροντίζει να κρατά τις ισορροπίες και τις αποστάσεις της στις πολιτικές εκδηλώσεις. Και να πει κανείς ότι είναι σύζυγος κορυφαίου υπουργού... Δεν θεωρείται καν κεντρική πολιτική σκηνή, ο δήμος Αθηναίων και οποιοσδήποτε άλλος δήμος. Αλλά και να ήταν σύζυγος κορυφαίου υπουργού, θα έπρεπε να παραιτηθεί ή να την παραιτήσουν λόγω της επιλογής που έχει κάνει στην προσωπική της ζωή; Δεν ακούγεται και πολύ φεμινιστικό αυτό...

Στο παρελθόν, η «ανθρωποφαγία» παρόμοιας περίπτωσης είχε στοχοποιήσει την Μάρα Ζαχαρέα, επειδή ήταν σύζυγος του τότε υπουργού Θόδωρου Ρουσόπουλου, δημιουργώντας της ουκ ολίγα επαγγελματικά προβλήματα. Το αν η στοχοποίησή της και η παραίτησή της από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του Mega λόγω του γάμου της ήταν άδικη, το αποδεικνύει το παρόν της: σήμερα, η κυρία Ζαχαρέα παρουσιάζει το πρώτο σε τηλεθέαση δελτίο και είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια σύνταξης μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού.

Είναι και κωμικό, πέρα από καταφανώς άδικο, να ισχυριστεί κανείς ότι θα κλονιστεί η έξωθεν επαγγελματική αξιοπιστία της Σίας Κοσιώνη επειδή είναι σύζυγος ενός πολιτικού, γιατί ποτέ δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα μεροληπτικής κρίσης. Εκτός αν αυτοί που διακινούν αυτά τα σενάρια, θεωρούν ισότιμο και δίκαιο να αναστείλει την δημοσιογραφική της ιδιότητα η κυρία Κοσιώνη λόγω συζύγου. Ίσως και να ήταν ικανοποιημένοι, αν μαζί με τα προσκλητήρια του γάμου της, έστελνε και την παραίτησή της, ποιος ξέρει... Εν έτει 2019 και με τη συζήτηση για τα ίσα δικαιώματα να έχει φουντώσει σε πεδία όπως τη μισθολογική απόσταση μεταξύ ανδρών και γυναικών, είναι θλιβερό κάποιοι επιμένουν σε αναχρονιστικά κλισέ, τύπου «η κυρία του κυρίου».